Oznaka luk
Sedam razloga zašto je luk odlična ideja
Luk (lat. Allium cepa) je niskokalorična začinska biljka prepoznatljive sumporaste arome koja potječe iz Azije i Bliskog Istoka. Koristi se za jelo, ali i u ljekovite svrhe već oko 5000 godina. To ne čudi ako je poznato da će luk…
Da li je zdravo jesti proklijali crveni i bijeli luk
Bijeli luk se smatra prirodnim antibiotikom te čuvarom imuniteta, a osim toga ima i čitav niz blagotvornih djelovanja na organizam. No, mnogi se pitaju, šta s njim učiniti ako proklija? Trebamo li ga baciti ili upotrijebiti? Dok proklijani krompir ukazuje…
Igrači Lazia bijelim lukom i čokoladom bore se protiv koronavirusa
Nogometaši Lazija će kao i svi klubovi najvjerovatnije početi s treninzima za nastavak sezone 4. maja. Rimski klub želi smanjiti rizik od koronavirusa na minimum, te poboljšati fizičku spremu za nastavak prvenstva. Tako će svaki nogometaš dobiti potrebne zalihe namirnica…