U četvrtak hitna sjednica Skupštine TK, ponukana ubistvom Amre Kahrimanović

Mirna setnja u spomen na Amru Kahrimanovic
“Sretan rođendan, mama”, – poruka je koju je tokom mirne šetnje nosio Damir Hodžić, sin pokojne Amre Kahrimanović, desno brat Nedžad Kahrimanović (Foto: MPt)

Hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona o sigurnosnoj situaciji nakon ubistva Amre Kahrimanović, bit će održana u četvrtak u 10 sati, potvrdio je za RTV Slon Žarko Vujović, predsjednik Kantonalne skupštine.

Sjednicu Skupštine TK, kako je kazao Vujović, planirali su i sami, ali je zakazivanje ubrzano, jer su to zatražili i građani putem “Građanske inicijative sa zakonskom osnovom”, koja je jučer predata Skupštini TK.

Građansklu inicijativu danas je potpisalo nekoliko stotina građana (Foto: Tuzlalive.ba)

Vlada Tuzlanskog kantona je zadužena da pripremi Infomaciju o sigurnosnoj situaciji u Tuzlanskom kantonu, s posebnim akcentom na tragični događaj koji se desio 7. februara 2024. godine u Tuzli. Uveče tog dana, policijski službenik Elvis Ćustendil, u kafeu Sydney u Tržnom centru Sjenjak, pištoljem marke “glock”, bez ikakvog razloga i povoda usmrtio je vlasnicu kafića Amru Kahrimanović, koja je sahranjena u subotu, 9. febnruara, na 52. rođendan.

Ubistvo_Amra Kahrimanovic_Mirna setnja
(Mirna protestna šetnja okupila je nekoliko hiljada građana Tuzle i drugih gradova BiH – Foto: MPT)

U nedjelju je u Tuzli održana mirna šetnja više hiljada građana koji su tom prilikom potpisali “Građansku inicijativu sa zakonskom osnovom” kojom traže smjenu ministra policije TK, Hajrudina Mehanovića, te odgovornost svih drugih djelatnika MUP-a TK koji su nečinjenjem doprinijeli nemilom događaju i ubistvu nevine žene.

Povezani članci

Nedžad Kahrimanović: Moja sestra je likvidirana!

Tuzla se oprostila od dobre duše, Amre Kahrimanović
Šta sadrži tekst Građanske inicijative sa zakonskom osnovom?
HILJADE GRAĐANA MIRNOM ŠETNJOM ODALO POŠTU UBIJENOJ AMRI KAHRIMANOVIĆ

Oglasio se Sindikat MUP-a TK
FUP preuzeo istragu o ubistvu Amre Kahrimanović

Također, Vlada je zadužena da, putem Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona,  Skupštini dostavi i sve interne podzakonske akte koji se tiču postupanja u vezi sa navedenim slučajem. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *