Tuga, nevjerica, suze: Tuzla se oprostila od dobre duše, Amre Kahrimanović (Foto)

U Tuzli je sutra proglašen i Dan žalosti, u povodu zločina koji je nad nedušnom ženom i dobrom dušom grada, počinio policajac Elvis Ćustendil. U noći 7. februara, u kafeu Sydney, bez ikakvog razloga, u alkoholiziranom stanju, a navodno "pomraćene svijesti", ispucao je u Amru Kahrimanović 16 metaka, od kojih je većina bila smrtnonosna
IOspracaj, dzenaza, amra kahrimanovic, tuzla
(Više stotina građana Tuzle i drugih mjesta prisustvovalo je ispraćaju i dženazi Amre Kahrimanović – Foto. Darko Zabuš)

Veliki broj građana Tuzle, prijatelja i poznanika pojavio se danas ispred Komemorativnog centra Tuzla na ispraćaju i dženazi svirepo ubijene Amre Kahrimanović, vlasnice kafea Sydney, koja je na vječni počinak ispraćena upravo na njen 53. rođendan.

Duga je bila kolona pisutnih koji su porodici, sinu Damiru i bratu Nedžadu, te rodbini, došli izjaviti saučešće i pružiti riječi utjehe, ako je to bilo uopće moguće.

Muk ispred Komemorativnog centra, razgovor šapatom, bol i tuga osjetili su se u zraku, suze bliskih prijatelja… U tišini je tijelo drage, tragično nastradale Amre, ispraćeno, a potom ukopano na mezarju Bukovčići.

U Tuzli je sutra proglašen i Dan žalosti, u povodu zločina koji je nad nedužnom ženom i dobrom dušom grada, počinio policajac Elvis Ćustendil. U noći 7. februara, u kafeu Sydney, bez ikakvog razloga, u alkoholiziranom stanju, a navodno “pomraćene svijesti”, ispucao je u Amru Kahrimanović 16 metaka, od kojih je većina bila smrtnonosna.

Ćustendil je uhapćen iste noći, predat je u nadležnost Tužilaštva TK, sudit će mu se, ko zna možda će biti proglašen neuračunljivim i poslije nekog vremena naći će se na slobodi. A Amra, njen sin, brat, rodbina? Šta s njima, ko će uime njih izvojevati pravdu i zaustaviti “čuvare reda i mira” koji sa službenim pištoljem špaciraju gradom i rade incidente po kafićima?

Najavljeno je i održavanje protestne šetnje gradom da bi se skrenula pažnja na sve češće slučajeve femicida i na sve ugroženiju slobodu građana. (tl – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *