Nakon ubistva Amre Kahrimanović oglasio se Sindikat policije MUP-a TK

Sindikat policije daje punu podršku svim službenim organima da na efikasan, objektivan i zakonit način provedu istragu
sindikat uprave policije mup-a tk izdao saopstenje povodom ubistva amre kahrimanovic koje je pocinio njihov kolega
MUP TK (Foto: Arhiva/TL)

Povodom tragičnog događaja,ubistva građanke Tuzle, Amre Kahrimanović, Sindikat policije MUP-a TK izražava najiskrenije osjećaje saučešća njenoj porodici i prijateljima te najoštrije osuđuje ovo ubistvo, kao i svaki drugi vid nasilja.

Imajući u vidu, da je navedeni događaj uznemirio građane grada Tuzla, Tuzlanskog kantona, kao cijelu Bosnu i Hercegovinu, a posebno iz razloga što je ovo krivično djelo počinio policijski službenik Uprave policije MUP-a TK. Sindikat policije obraća se ovim saopštenjem za javnost.

Smatramo štetnim širenje dezinofrmacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK, kojima se na taj način narušava ugled svih, a čin pojedinca poistovjećuje sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaje uznemirenosti i ugroženosti građana Tuzlanskog kantona kao i nepovjerenje u rad pripadnika Uprave policije MUP-a TK, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima.

Sindikat policije daje punu podršku svim službenim organima da na efikasan, objektivan i zakonit način provedu istragu. Ističemo, da policijski službenici prvi staju u odbranu lične i imovinske sigurnosti građana, odlučni u toj borbi i svjesni rizika u koje se upuštaju, kao i obaveze koju imaju prema građanima.

Profesionalnost, odgovornost i nepristrasnost su osnovni principi u radu policijskih službenika.

Sindikat policije MUP-a TK, će se uvijek zalagati za poštivanje i provođenje važečih zakonskih propisa  u cilju što uspješnijeg obavljanja poslova i zadataka, navodi se u saopštenju za javnost. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *