Tuzla: U srijedu komemoracija preminulom Mihajlu Mikiju Vukoviću (Video)

0
162
Najuspješniji trener u istoriji tuzlanskog sporta - Mihajlo Miki Vuković (Foto: Miroslav Petrović)

U povodu smrti istaknutog košarkaškog trenera, Mihajla Mikija Vukovića (76), u petak će se u Narodnom pozorištu Tuzla, održati komemorativna svečanost.

Organizator je KK Jedinstvo Dženex, a komemoracija će se, uz posebne higijensko-epidemiološke mjere, održati u sali Narodnog pozorišta Tuzla, u srijedu, 20. januara, s početkom u 11 sati.

Povezani članci
Stojanka Došić Coja o Vukoviću
VALENCIA BASKET: ČOVJEK KOJI JE SVE PROMIJENIO
Preminuo veliki čovjek i trener, Mihajlo Miki Vuković

Vuković je trener s najvećim uspjesima u istoriji tuzlanskog i sporta, a među najvećim i bh. sporta.  Trenirao je košarkašice Jedinstva Aide s kojima je 1987. i 1988. godine osvojio naslov prvakinja Jugoslavije, a 1989. godine i trofej Kupa Jugoslavije.

Tekst se nastavlja nakon videa
https://twitter.com/i/status/1350488736534986753

Pod njegovim i vodstvom prvog saradnika, Zdravka Dugonjića, Jedinstvo Aida je 1989. godine osvojilo naslov prvakinja Evrope, nakon sada već povijesne utakmice u Firenci protiv Primiđija iz Vićence (74:70).

Iz Jedinstva Dženexa napominje da će zbog aktuelne situacije s korona virusom komemoracija biti zatvorenog tipa.

Predstavnicima medija bit će omogućeno prisustvo s tim što će fotoreporteri i kamermani  biti u sali, dok će za novinare mjesta biti obezbijeđena na balkonu sale Narodnog pozorišta, saopćeno je iz kluba. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here