Stojanka Došić Coja: Bila mi je čast učiti od Mikija Vukovića!

0
309
Jubilej Jedinstva - Dragičević, Došić, Jevtić, Savić, Brčaninović, Vukovič (Foto: Miro Petrović)

“Tuga. Kad odlaze veliki i dragi ljudi iznenađenje je tim veće, bez obzira na okolnosti, i teško je prihvatiti realnost koja je baš surova. Prije svega moje iskreno saučešće porodici, supruzi Gordani i sinovima Dejanu i Igoru. Znam koga ste izgubili i šta vam je značio kao i svima nama koji smo s njim radili ili imali priliku da ga upoznamo”, napisala je povodom smrti Mihajla Mikija Vukovića legendarna košarkašica Jedinstva Aide, Stojanka Coja Došić, jedna od najzaslužnijih što se tuzlanski tim 1989. godine popeo na krov Evrope.

Objavljujemo cijelu njenu poruku.

Veliki trener, učitelj, čovjek – Miki Vuković (Foto: Miro Petrović)

“O Mikiju reci nešto, a da bude kratko, vrlo je teško. Iza sebe ostavio je puno toga što već znamo i mnogo puta je rečeno i viđeno. Rezultati su tu. Ja ću reći da nas je napustio Miki

Stojanka Došić Coja (Foto: Miro Petrović)

Vuković – Gospodin Trener! Trener i čovjek od nivoa u svakom smislu i u svim okolnostima. I kad je trening u pitanju, i kad je utakmica, i kad se gubi i kad se pobjeđuje. Svugdje i na svakom mjestu. Jedinstven čovjek i trener koji je imao strpljenje, poštovanje, uvažavanje prema igračima u svakom momentu bez agresije, uvrede i sl., uvijek oslonac i podrška za moguće probleme. Kad svemu tome dodate veliki rad, sva dostignuća dođu kao nešto normalno. Bila mi je čast i privilegija upoznati takvog čovjeka, sarađivati s njim i učiti od njega. Zahvaljujući toj i takvoj saradnji, postala sam trener i dobila Mikijevu podršku.

Naravno, prvom prilikom našao je vremena i učinio mi je čast da prisustvuje utakmici koju sam vodila. Nedostajeće Mikijevo fizičko prisustvo, ali njegovi savjeti i rečenice podrške svima nama, koje je vodio kroz sport i život, lebdjeće u mnogim dvoranama, a u Mejdanu vječno.
Hvala Ti za sve! Neka Ti je vječna slava! Počivaj u miru Božjem! Coja”, napisala je bivša košarkašica šampionskog Jedinstva Aide, Stojanka Coja Došić. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here