Rukometaši Slobode ispisuju istoriju: Hoće li večeras biti drame u Drami? (Foto)

Pobjeda, remi ili poraz manji od šest golova vode Tuzlake u 2. kolo što bi bio najveći međunarodni uspjeh u istoriji kluba

0
195
Pred sinoćnji trening u Drami (Foto: EO)

Rukometaši tuzlanske Slobode večeras mogu ispisati istoriju na najljepši mogući način.

U mjestu Drama sastaju se u revanš susretu 1. kola EHF Europa Cupa sa domaćim sastavom Bianco Monte Drama 1986 i brane prednost od šest golova prednosti iz prvog susreta prije sedam dana u tuzlanskom Mejdanu (29:23).

Dakle, pobjeda, remi ili poraz manji od šest golova vode Tuzlake u 2. kolo čime bi ostvarili najveći međunarodni uspjeh u istoriji kluba, a svakako i veliki uspjeh za bh. rukomet.

Raspoloženje u ekipi trenera Zorana Kastratovića je na visokom nivou i treba vjerovati da će se u Tuzlu vratiti u pobjedničkom raspoloženju.

Alen Ovčina i mladi Muharem Milkunić u izjavama za portal TuzlaLIVE najavili su da se u Grčkoj neće braniti i da neće dozvoliti da u Drami bude rezultatske drame, nego da će ići na novu pobjedu.

Sloboda je jedini tuzlanski klub koji trenutno nastupa u evropskim takmičenjima i sigurno će imati veliku podršku rukometnih fanova u Tuzli i BiH. Ali na parketu dvorane u Drami bit će sami i sve će konce držati u svojim rukama. Vjerujemo – uspješno!

Za sada još nemamo informaciju da li će se utakmica moći pratiti u live prenosu, o čemu ćemo obavijestiti ljubitelje rukometa u Tuzli i BiH ukoliko se takva mogućnost pojavi.

Susret Bianco Monte Drama 1986 – Sloboda igra se večeras od 17 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here