Ovčina: Želimo se s pobjedom vratiti u Tuzlu

Ovčina je dodao da su se za uzvrat puno bolje pripremili i da su svi optimisti u pogledu konačnog ishoda susreta 1. kola EHF Cupa

0
133
Alen Ovčina, RK Sloboda (Foto: Darko Zabuš)

Rukometaši tuzlanske Slobode otputovali su jučer ujutro za Grčku gdje će u subotu odigrati uzvratni susret 1. kola EHF Europa Cupa protiv ekipe Bianco Monte Drama 1986.

Igrači, stručni štab i “prateće službe” prenočili su u Skoplju, u hotelu “Rusia”, odradili su i trening, a danas su nastavili put prema Kavali, javio je za portal TuzlaLIVE rukometaš Alen Ovčina.

– Sigurno da ne idemo sa “bijelom zastavicom”. Nećemo braniti šest golova razlike iz prve utakmice, nego ćemo poboljšati našu igru i s pobjedom se vratiti u Tuzlu – kazao je najefikasniji igrač prve utakmice s Grcima u Tuzli.

Dodao je da su se za uzvrat puno bolje pripremili i da su svi optimisti u pogledu konačnog ishoda susreta 1. kola EHF Cupa.

– Malo smo bolje analizirali grčku ekipu nego prošli put. Prije svega, vidjeli smo gdje smo pogriješili i šta moramo popraviti, kako u napadu tako i u odbrani da bi došli do željenog rezultata. Vjerujemo u sebe i nadamo se prolazu u drugi krug – zaključio je Ovčina za TuzlaLIVE.

Podsjećamo, Sloboda je u prvoj utakmici slavila rezultatom 29:23.

Utakmica Bianci Monte Drama 1986 – Sloboda igra se u subotu od 17 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here