Milkunić: Nećemo braniti šest golova prednosti, želimo pobjedu u Grčkoj!

Tuzlaci ujutro autobusom putuju u Grčku, a uzvrati susret BM Drama 1986 - Sloboda je na rasporedu u subotu od 17 sati

0
597
Muharem Milkunić, izdanak tuzlanske rukometne škole (Foto: D. Zabuš)

U prvom susretu 1. kola EHF Europa Cupa između tuzlanske Slobode i grčke ekipe Bianco Monte Drama 1986 (29:23) na terenu je možda najbolju utakmicu u dresu “solara” odigrao “golobradi” Muharem Milkunić.

Postigao je pet golova, bio je iza Alena Ovčine drugi strijelac ekipe, sjajno je asistirao, poneku bi loptu i izgubio, ali je daleko više osvojio, presjekao, zaustavio protivničku kontru.

Nema sumnje, Milkunić, koji još nije napunio 17 godina, sjajan je izdanak tuzlanske rukometne škole. I, što ne reći, igrač pred kojim je lijepa rukometna budućnost.

Pred uzvratni susret grčke i naše ekipe u Drami, Milkunić je za portal TuzlaLIVE optimistički izjavio:

– U ekipi su svi spremi za revanš u Grčkoj i idemo raspoloženi na utakmicu. Očekujem uz dobru igru mojih suigrača sličan rezultat kao na domaćem terenu. Iako nas i poraz manji od šest golova razlike vodi u 2. kolo, prioritet nam je pobjeda.

O svom prvom evropskom nastupu i dobroj igri u pobjedi protiv Drame, ali i u pripremnim utakmicama, kaže da je to za njega veliki podstrek za ubuduće.

– S obzirom na moje godine ovo je veliki uspjeh za mene, ali mislim da je ovo tek početak jedne lijepe priče – zaključio je mladi rukometaš Slobode i uime cijele ekipe zahvalio se na pažnji koju portal posvećuje RK Slobodi.

Tuzlaci su danas popodne odradili posljednji trening, ujutro autobusom putuju u Grčku, a uzvrati susret BM Drama 1986 – Sloboda je na rasporedu u subotu od 17 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here