Pobjeda rukometaša Slobode u prvoj evropskoj utakmici u Mejdanu (Foto)

Ovo je bio prvi nastup Slobode na međunarodnoj sceni nakon 25 godina i prva evropska pobjeda u Mejdanu, a ukupno druga u istoriji, računajući na trijumf protiv Steaue u Bukureštu, septembra 1996. godine u Ligi prvaka

0
434

Rukometaši tuzlanske Slobode slavili su u susretu 1. kola EHF Evropskog kupa protiv ekipe Bianco Monte Drama 1986 iz Grčke rezultatom 29:23 (14:9).

Ovo je bio prvi nastup Slobode na međunarodnoj sceni nakon 25 godina i prva evropska pobjeda u Mejdanu, a ukupno druga u istoriji, računajući na trijumf protiv Steaue u Bukureštu, septembra 1996. godine u Ligi prvaka.

Pobjeda Tuzlaka potpuno je zaslužena, ali ostaje dojam da je mogla biti i veća, ako se zna da su u 36. minuti imali +8 golova, te takođe i u 48. minuti.

Nakon uvodnih minuta i četiri iminimalna vodstva grčke ekipe, te isto toliko izjednačenja, Sloboda je povela u 15. minuti golom Suhonjića (5:4). Od tada prednost ekipe Zorana Kastratovića je rasla da bi se na poluvrijeme otišlo s 14:9.

Nastavak je donio dobru igru, u kojoj je sjajno “radio” 17-godišnji Muharem Milkunić, uz Ovčinu svakako najbolji pojedinac “ljubičastih”, a brod domaćeg tima plovio je prema sigurnoj pobjedi, nakon gola Bubića u 48. minuti za 25:17.

Međutim, uslijedio je period od pet minuta igre bez gola tuzlanskih rukometaša, s nekoliko brzopletih akcija, uz jedan neiskorišćeni sedmerac, što su gosti iskoristili da smanje na 25:20 u 53. minuti.

Ipak, s tri gola Ovčine i jednim Đorđevića “laka konjica” je susret privela kraju s relativno dobrom prednošću od šest golova za koje vjerujemo da bi trebali biti dobra zaliha za revanš kroz sedam dana u Drami.

U ekipi Slobode golove su postigli: Ovčina 8, Milkunić 5, Nikolić 4, Suhonjić i Bečić po 3, Bubić 2, dok su po gol postigli Đurović, Mojsilov, Đorđević i Jusić.

U ekipi Bianco Monte Drama 1986 najefikasniji su bili Toskas sa 7, te Papadopoulos sa 5 golova. (mp – Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here