U Krojčicu 89 stigla struja i voda (Foto/Video)

Kako nam je javio Samir Kasumović, mladić iz susjedstva koji je pokrenuo akciju i dao veliki doprinos ličnim radom i angažovanjem, uz nekoliko komšija, u baraku u kojoj stanuju Azra i Alen, došla je voda, a danas je poriključena i struja

0
252

Humanitarna akcija za pomoć nevjenčanim supružnicima, bolesnim i ranjavanim, Azri Dedić (50) i Alenu Aliću (46), u naselju Krojčica 89 kod Tuzle, daje rezultate.

Brojni građani, ne samo iz Tuzle, kao i naši ljudi u inostranstvu, donirali su hranu, stolariju, materijal za ugradnju, odjeću i druge potrepštine, a i nešto novca pomoću kojeg su stvoreni kakvi-takvi uslovi za život.

Naime, kako nam je javio Samir Kasumović, mladić iz susjedstva koji je pokrenuo akciju i dao veliki doprinos ličnim radom i angažovanjem, uz nekoliko komšija, u baraku u kojoj stanuju Azra i Alen, došla je voda, a danas je poriključena i struja.

Komšije i prijatelji, koji uglavnom žele ostati anonimni, uređivali su i okolinu objekta, oštećenu vodom i zaraslu, bager je uradio svoje, tako da se sada lakše može doći kući.

Sad ćemo krenuti s čišćenjem i uređenjem unutrašnjosti objekta. Nije bilo dovoljno donacija za nekakav namještaj ali uz Božju pomoć i dobre ljude i to ćemo nekako srediti da Azra i naš dobri Alen imaju gdje spavati, da ne kisnu, ne smrzavaju se i da se imaju gdje oprati, a ne da to čine napolju na hladnoći – kaže Kasumović na čiji broj mobitela (+ 387 65 827 487) se može uspostaviti komunikacija sa siromašnim nevjenčanim supružnicima, u naselju Krojčica 89.

Pomoć je i dalje dobrodošla! (tl – Foto: S.K.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here