Pomozimo Azri i Alenu: Žive u baraci, bez vode, struje, telefona, hrane… (Foto)

- Žive u izuzetno teškim uslovima, u objektu koji kisne i u kojem puše sa svih strana. Nema struje, vode, u baraci je vlaga, a Alen je uz sve jako bolestan

3
718

Apelom za pomoć obratio nam se Samir Kasumović iz tuzlanskog naselja Krojčica, koji poziva dubre dobre volje, Grad i organizacije da pomognu ljudima u beznađu, Alenu Aliću (46) i njegovoj nevjenčanoj supruzi Azri Dedić.

Žive u urušenoj baraci preko puta džamije na Krojčici, broj kuće 89.

– Žive u izuzetno teškim uslovima, u objektu koji kisne i u kojem puše sa svih strana.
Nema struje, vode, u baraci je vlaga, a Alen je uz sve jako bolestan. Ima povredu glave još iz rata.On ima primanja svega 140 KM i skoro sve mu ode na lijekove. Svaka im je pomoć dobro došla, u hrani, odjeći i svemu drugom. Često legnu gladni i žedni. Nemaju vodu u baraci, kupaju se napolju hladnom vodom – kaže komšija Samir Kasumović.

Dodaje da Alić i njegova Azra nemaju telefon, pa nudi da posreduje u pomaganju putem svog telefona (+ 387 65 827 487), prenijet će poruke siromašnim komšijama, a i njihove molbe onima koji žele pomoći.

Kasumović je naveo da su i njemu 2020. godine dobri ljudi pomogli da obnovi kuću, te želi sličnim primjerom pomoći komšijama, Aliću i Dedićki.

– Želim da im pomognem, jer znam u kakvim sam uslovima živio. Ja sam s vrha Krojčice zvao sam još neke organizacije koje se putem TV bave pomaganjem ljudima, ali za sada nisu dolazili. Efendija Muhamed sa Krojčice je obećao  da će pokušati obezbijediti neku stolariju – naveo je Kasumović.

Pa eto, pozivamo i mi ljude dobre volje, humanitarne i organizacije vlasti da slično primjeru gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, koji je sirotoj majci i djetetu što u spavali u parku obezbijedio stan, da na bilo kakav način pomognu Alenu Aliću i Azri Dedić.

Svako ima pravo na bolji život.

Kontakt osoba je Samir Kasumović, telefon + 387 65 827 487. (TL – Foto: Samir Kasumović)

3 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here