Reakcija Edina Mulića na demant Kantonalno tužilaštva Tuzla

Kantonalno tuzilastvo Tuzla, Mulic, zadruga, optuznica
Kantonalno tužilaštvo Tuzla (Foto: Arhiva)

U povodu demantija Kantonalnog tužilaštva Tuzla na članak autora Ekrema Avdića od 22.10.2023. godine, objavljen na web portalu Tuzlalive pod naslovom: “Novi „biser“ tuzlanskih tužilaca-Zadruga „Info mreža“ poslovala sama sa sobom”, koji smo objavili jučer, dobili smo pismo i od optuženog Edina Mulića, s molbom da ga objavimo, jer se tiče spomenutog slučaja.

“Poštovani,
obzirom da važite za profesionalan, objektivan i nespristrasan medij – portal u BiH naročito u Tuzli, koji je uvijek na strani istine i pravde, to Vam se obraćam u svoje ime, te se zahvaljuem u ime porodice na objavljenoj vijesti koja je imala veliki odjek u javnosti. Hvala svima koji su pomogli da se objavi tekst o ovom slučaju.

Ovim putem nije mi namjera da vršim pritisak na bilo koga već da informišem javnost i da istina izadje na vidjelo.

Imajući u vidu da se radi o jako složenom predmetu, kao i da mi se na teret stavljaju veoma ozbiljna krivična djela, pri tome svjesno izbjegavajući da se procesuiraju stvarno odgovorna lica, u poziciji sam da i javno objavim sve što porolazim i ukažem kako sistem štiti podobne.

 U objavljenom tekstu smo imali uvid u dio nepravilnosti i neregularnosti u radu i postupanju, odnosno nepostupanju Kantonalnog tužilaštva TK, posebno se ukazalo na činjenice koje govore o sukobu interesa, kao i na okolnosti koje jasno ukazuju na pogodovanje određenim pravnim subjektima kako bi se izbjeglo krivično gonjenje stvarno odgovornih lica.

Također, iz priloga je jasno kako se „zažmiri“ na objektivne činjenice i dokaze koji dovode upitanje nezavisnost i nepristrasnost postupajućih tužioca.” S postovanjem,
Edin Mulić, Tuzla

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *