Poslije naših napisa: Očišćen “smetljarnik” u D bloku (Foto)

Nakon dva naša napisa o poslovnom prostoru pretvorenom u smetljarnik, u bloku D tuzlanskog naselja Sjenjak, uslijedila je reakcija: prostor je očišćen i zatvoren za ulazak!

Prostorija u blizini naplatnog mjesta JKP “Komunalac” i slastičarne “Vesele torte”, vremenom je postala odlagalište smeća i mjesto za beskućnike. Nakon što je otoplilo, iz prostorije prepune plastičnih kesa sa otpacima, širio se nesnosan smrad.

Veliki broj komentara pratio je dva naša napisa o ovom problemu – redakcijskog teksta i pisma anonimnog stanovnika naselja Sjenjak, uz osudu nadležnih u Gradu koji dopuštaju da se u vrlo naseljenom dijelu Tuzle događaju ovakve stvari.

Danas je prostor očišćen, smeće je u vrećama izneseno blizu kontejnera, što upućuje na zaključak da su stanari ovog ulaza broj 13 sami poduzeli akciju da se ukloni leglo moguće zaraze.

Ko je, u stvari, očistio “smetljarnik”, nismo uspjeli saznati. U JKP “Komunalac” niko se nije javljao na telefonske pozive, a niko od stanara nije nam potvrdio da je akciju poduzeo Etažni odbor vlasnika ili, možda, vlasnik ovog “poslovnog prostora”. Ili neki dobri duh!

Bilo kako, ruglo u naseljenom dijelu grada je uklonjeno, smeće je složeno blizu kontejnera i bit će odvezeno, a umjesto razbijenih stakala, kroz koje se ulazilo u malu prostoriju, stavljene su metalne ploče.

Naši saradnici poslali su nam fotografije s mjesta dopgađaja.

Kao što smo znali uputiti kritiku za problem i njegovo ignoriranje, red je da pohvalimo one koji su reagovali na napise i očistili ovaj prostor i sramotu! (Foto: Z.P,)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *