Odgovor novinara Ekrema Avdića na demanti Kantonalnog tužilaštva TK

U demantiju Tužilaštvo ne poriče sadržinu citiranih tekstova, već poriče tvrdnju da Mulić i njegov odvjetnik ne govore istinu navodeći da nisu dobili odgovore na zahtjeve upućene federalnom tužiocu
Tuzilastvo TK, zgrada, optuznice
Kantonalno tužilaštvo Tuzla (Foto: Arhiva)

U povodu demantija Kantonalnog tužilaštva Tuzla na članak autora Ekrema Avdića od 22.10.2023. godine, objavljen na web portalu Tuzlalive pod naslovom:“Novi „biser“ tuzlanskih tužilaca-Zadruga „Info mreža“ poslovala sama sa sobom”, koji smo objavili jučer, odgovor je dao i novinar i analitičar, Ekrem AVDIĆ.

Evo njegovog odgovora na demanti

“U tekstu  “Novi „ biser“ tuzlanskih tužilaca: Zadruga „Info mreža“ poslovala sama sa sobom”, prenio sam dijelove dva Zahtjeva Ifeta Ferageta, odvjetnika optuženog Edina Mulića.

U demantiju Tužilaštvo ne poriče sadržinu citiranih tekstova, već poriče tvrdnju da Mulić i njegov odvjetnik ne govore istinu navodeći da nisu dobili odgovore na zahtjeve upućene federalnom tužiocu.

Cijenim pokušaj Tužilaštva TK da sudjeluje u javnom dijalogu, ali ne i mjesec dana mog čekanja na upit: Da li je, skoro godinu dana, mašinski inženjer Samir Sejdić, službenik MUP- a Tuzla, u prostorijama Tužilaštva TK preslušavao presretnute razgovore aktera političkog procesa „Rudnik soli Tuzla“ i da li je za taj posao honoriran?”
Ekrem Avdić, novinar i društvenopolitički analitičar

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *