Žižović: Nemamo za čime žaliti, osvojili smo do sada 16 rudarskih bodova!

Sloboda je večeras poražena u Mostaru od Zrinjskog u utakmici 11. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Tuzlaci su se branili tokom cijelog meča i na kraju nisu uspjeli uraditi ono što su zacrtali.

Mladen Žižović, šef stručnog štaba kluba sa Tušnja, nakon utakmice poručio je da nema za čime žaliti nakon poraza od Plemića na stadionu Pod Bijelim brijegom.

“Imali smo situaciju prije gola gdje je u šansi bio Jusić. Vidi se da je Nemanja Bilbija prvoklasni napadač i da je jedan od naših najboljih igrača u Premijer ligi i to posljednjih pet-šest godina sigurno. Nemamo mi pravo da žalimo za bilo čim”, rekao je Žižović, poslije utakmice.

U posljednjih šest kola njegov tim je osvojio tri boda, ali unatoč tome šef Slobodine struke kaže.

“Sloboda je nakon 11 kola osvojila 16 rudarskih bodova, nalazi se na četvrtom mjestu. To je objektivno u ovom momentu naš maksimum. Protiv Zrinjskog pokušali smo zatvoriti prostore. Nisu nas kroz igru nadigrali. Bili su opasni kod ubačaja sa strane”.

Trener kluba sa Tušnja istakao je da njegovoj ekipi ostaje da nastavi raditi kao do sada.

“Nastavljamo da se borimo, radimo, treniramo sa ovom našom mladom ekipom, koja je željna trke i dokazivanja. Mi ćemo se svaku utakmicu ovako boriti. Otkinut ćemo nekome bodove”, zaključio je. (Sc – Tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *