U Tuzli zvanično otvoren “Vertigos”, hotel sa četiri zvjezdice (Foto)

Hotel "Vertigos" raspolaže sa 17 luksuzno uređenih soba obogaćenih svjetski poznatim standardima ugostiteljstva

0
1612

Turističko-ugostiteljska ponuda Tuzle od danas je bogatija za još jedan hotel – hotel “Vertigos” sa četiri zvjezdice, u vlasništvu građevinske kompanije “Tehnograd-Company˝.

Kao što smo prije nekoliko dana najavili, hotel “Vertigos”, koji se nalazi na Skveru, goste je počeo primati sredinom aprila, a danas je upriličena svečanost povodom njegovog zvaničnog otvaranja.

Hotel “Vertigos” raspolaže sa 17 smještajnih jedinica. Sve sobe su luksuzno uređene, te obogaćene svjetski poznatim standardima ugostiteljstva. U sklopu svoje ponude, Hotel “Vertigos” ima i potpuno opremljen restoran čiji dizajn gostima pruža mir i ugodnu atmosferu tokom objeda.

Također, tu je i sala za sastanke i seminare uz audio-vizuelnu opremu vrhunske tehnologije, te prostor za odmor. Hotel “Vertigos” obezbijedio je i e-punjač za sve korisnike električnih automobila.

Uzevši u obzir da se hotel nalazi u neposrednoj blizini kompleksa Panonskih jezera, gradskih trgova, vjerskih objekata sve tri religije, Muzeja Istočne Bosne, Galerije portreta, veoma je pogodan za boravak poslovnih ljudi, mladih i porodica sa djecom.

Prepoznavši potencijal lokacije i činjenicu da je objekat smješten u neposrednoj blizini gradske jezgre i kompleksa Panonskih jezera, jedne od najposjećenijih turističkih atrakcija u Bosni i Hercegovini, odlučili smo se za novu investiciju, ulaganje u smislu ljudstva ideja vremena i novca, te je nastao projekat na koju smo izrazito ponosni. Na mjestu gdje je nekada bila naša upravna zgrada sada se nalaz luksuzni hotel koji već sada plijeni pažnju javnosti – istakao je Ekrem Hukić, direktor “Tehnograd-Companyja˝.

Vizuelno i estetski hotel “Vertigos” od samog početka plijeni pažnju javnosti, a osim ulaganja u enterijer hotela vođeno je računa i o njegovom vanjskom uređenju.

Značajna sredstva uložili smo i u uređenje javnog parka kojeg osim naših gostiju koriste svi građani Tuzle. Odlučni smo u namjeri da fokus stavimo na kvalitet usluge, te da naši gosti budu zadovoljni – naglasio je Hukić.

Upravo su lokacija i blizina turističkih atrakcija najveće prednosti hotela, jer gosti nakon dvije do tri minute hoda mogu biti na značajnoj turističkoj destinaciji, Panonskim jezerima Tuzla ili Trgu slobode, jednim od nezaobilaznih mjesta u Bosni i Hercegovini tokom ljetne sezone.

Ovo je značajan doprinos firme “Tehnograd-Company” razvoju turizma Tuzle – rekao je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, podsjetivši da je ova građevinska kompanija izgradila zgradu “Barok”.

Uprkos činjenici da se pandemija izazvana koronavirusom na globalnom nivou najviše odrazila na oblast turizma, kome su naneseni nepopravljivi gubici, u TK smatraju da situacija ima tendenciju popravljanja u odnosu na proteklu godinu.

Ovo je nešto što nam svima daje dodatnu snagu da ćemo izaći iz krize i nastale u vrijeme pandemije virusa korona,  da će se turizam vratiti na onaj period prije. Naravno, imamo sve uslove i potencijale da nastavimo dalje –  rekao je Hamza Bešić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona.

Kvalitet usluge u hotelu “Vertigos” zadovoljit će i najizbirljivije goste, a mladi i kreativni tim zaposlenika predvodi direktor Ademir Vrabac, koji već sedam godina uspješno vodi prvi hotel navedene kompanije, hotel “Tehnograd” u Slavinovićima.

U Turističkoj zajednici grada Tuzle nadaju se da će ove godine u povoljnijim uslovima imati priliku ugostiti goste na Panonskim jezerima i brojnim drugim zanimljivim lokacijama i vrijednostima Tuzle.

Uime Turističke zajednice Grada Tuzle čestitamo “Tehnograd-Companyju” na ovako impozantnom hotelu, koji će svakako obogatiti turističku ponudu našeg grada – kazala je Amra Jaganjac iz TZ Tuzle.

Govoreći o potencijalima Tuzlanskog kantona, Miralem Mešković iz Turističke zajednice Tuzlanskog kantona naveo je da hotelijeri spremno dočekuju predstojeću sezonu od koje se mnogo očekuje.

Nadamo se da će se u sferi turizma pozitivni trendovi, koje smo imali do 2020. godine, vratiti u period koji slijedi. Ovo je svakako još jedan veoma važan događaj kako za domaću kompaniju “Tehnograd-Company” tako i za Tuzlu, te razvoj turizma i privrede – naglasio je Mešković.

Nakon ceremonijalnog dijela otvaranja hotela, gosti su u pratnji domaćina imali prilike da se uvjere u visok kvalitet enterijera hotela “Vertigos”. (NH, tl -Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here