Skrivena kamera: Kako se parkira glavni tužilac Ljubić (Foto)

Državni službenik kome je u opisu poslao da štiti zakon i državnu imovinu, pokazao je još jednom da o tome posjeduje dvostruke aršine

2
1140

Čitalac portala poslao nam je fotografije na travnjaku UKC- a Tuzla parkiranog automobila, nikog drugog nego glavnog kantonalnog tužioca, Tomislava Ljubića.

Državni službenik kome je u opisu poslao da štiti zakon i državnu imovinu, pokazao je još jednom da o tome posjeduje dvostruke aršine.

Nedavno se saznalo da godinu dana nije dolazio na posao, za razliku od svih ostalih tužilaca i uposlenika Tužilaštva, ali je uredno primao “topli obrok”, a sada pokazuje i kako poštuje propise koji zabranjuju parkiranje automobila na zelenim površinama.

Ako nekome izgleda da je to sitnica, onda treba upitati za “krupnice”: po kom osnovu se ljudima može neovlašćeno upadati u e-mailove i vršiti prisluškivanje, a nisu kriminalci i državni neprijatelji?

Da pitamo i kako je moguće da se u nekim predmetima predistražne radnje me završavaju ni za četiri godine, a neki predmeti trpaju pod zastaru za kriminal sličan onom zbog kojeg su pojedine osobe hapšene i procesuirane?

Što se tiče prizora za fotografija, treba pitati tužioca Ljubića za principijelnost: ili jesi za sprovedbu zakona ili nisi! Bez obzira radi li se o zelenoj površini, “toplom obroku” ili bušotinama u Rudniku Tetima. (RI)

2 Komentari

  1. da nije krenuo da sebi sredi kakve papire, pa bio u zurbi?
    divan primjer onog koji se finansira iz javnog budzeta koji puni sirotinja koja nema apsolutno nikakvo pravo. cak stavise, sudbina obicnog smrtnika je u rukama ovakvih tuzilaca cijem nalogodavcu zasmetaju, pa mu smjeste istragu sa rokom beskonacno, stave covjeku zabrane, fol prosire istragu, uposle isto tako korumpirane sudske vjestake ciji posao traje mjesecima i godinama, jadniku naruse zdravlje i ugled, pa ga reketare i na kraju ne snose nikakvu odgovornost za svoja nedjela i krivicna djela koja cine.

    ovo je zacarani krug u koji je upetljano cijelo pravosudje jer ovakvim djelima kumuju odabrane sudije, koje donose i presude na osnovu izjava. pa gdje to ima??

    nije ni cudo sto masovno bjezimo iz bosne, kad je pravda samo pojam, a pravosudje totalno korumpirano.
    prava smijurija od drzave koja je dozvolila da tako vazna javne funkcije obavljaju drzavljani i drugih drzava, u cijem oni interesu zapravo rade??

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here