Rukometaši Slobode poraženi u Vinkovcima: Četiri strijelca Bjelin Spačve i Gabrieri postigli po 6 golova!

Slijedeću, ujedno i posljednju pripremnu utakmicu, Sloboda će odigrati 2. februara u dvorani Mejdan protiv ekipe Osijeka
(Dobar test u fazi priprema, još ima vremena za popravke – Foto: RK Spačva, Facebook)

U prijateljskoj rukometnoj utakmici odigranoj danas u Vinkovcima, domaća Bjelin Spačva pobijedila je tuzlansku Slobodu rezultatom 33:25 (16:10).

Ovo je drugi poraz u tri dosad odigrane kontrolne utakmice tokom “slavonske turneje” u razmaku od osam dana.

Igrači Bjelin Spačve, člana elitnog razreda HRS-a, veliku razliku napravili su u prvom poluvremenu, dok su u nastavku gosti bili koliko-toliko ravnopravni, ali nisu uspjeli ugroiziti pobjedu domaćeg sastava. Nekoliko puta prednost domaćina su smanjili na 4 gola, ali dalje od toga nije išlo.

Kao što smo u najavi susreta rekli, ovo je bio do sada najteži protivnik tuzlanskog tima, koji je u fazi priprema od 8. januara. I ujedno dobra provjera pred finiš priprema i zvanični početak drugog dijela sezone.

Vezani članci

SUTRA NAJTEŽA PROVJERA

RUKOMETAŠI SLOBODE PORAŽENI U OSIJEKU, PROMAŠILI TRI SEDMERCA

SERIJU PRIPREMNIH UTAKMICA ZAPOČELI U VALPOVU

Zanimljivo je da su četiri igrača Bjelin Spačve postigla po 6 golova: Gregović, Žulj, Mažurana i Kuže, koliko i Gabrieri u timu Slobode.

Osim Gabrieria, za goste su još pogađali: Suhonjić 4, Mišetić i Pavlak po 3, R. Čajić, Kurteš i Buljina po 2, a po jedan gol su zabili Dragičević, Milkunić i Grubić.

Slijedeću, ujedno i posljednju pripremnu utakmicu, Sloboda će odigrati 2. februara u dvorani Mejdan protiv ekipe Osijeka.

REZULTATI PRIPREMNIH UTAKMICA:

VALPOVO: Valpovka – Sloboda 24:27
OSIJEK: Osijek – Sloboda 27:25
VINKOVCI: Bjelin Spačva – Sloboda 33:25 (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *