Odgovor našeg kolumniste na demant iz GIKIL-a: Direktore, odgovorite na dva pitanja!

U tekstu, direktor Kasumović sam sebe demantuje - priznaje štetu, a onda kaže da nije nanesena nikakva šteta!

5
717
GIKIL Lukavac (Foto: Ilustracija, arhiva)

Kad sam pročitao demant generalnog direktora firme GIKIL Lukavac, Dževada Kasumovića, vidio sam da gospodin ništa ne demantuje već potvrđuje ono što sam, uzgred, napisao u tekstu pod naslovom „Nepotizam u „čađavoj mehani“. Zato, čitaoca podsjećam da je generalni direktor, nakon uvoda koji govori da mu je namjera dati prilog liku i djelu tužioca Ćazima Serhatlića, napisao slijedeće:

„Takva objava je pogrešna, neobjektivna i ne odražava pravo činjenično stanje. Naime, istražnim radnjama Kantonalnog tužilaštvu TK ovo pravno lice nije ni na bilo koji način oštećeno, a posebno ne u iznosu koji se pominje u tekstu. Šta više Kantonalno tužilaštvo TK i postupajući tužilac su svojim radnjama doprinijeli da se zaustavi svako dalje urušavanje ovog pravnog lica i nanošenje štete od lica koja su osumnjičena za organizovani kriminal, pa stoga smatramo da je svaka objava koja govori o nanesenoj šteti pogrešna i neprovjerena”.

U tekstu, direktore Kasumović, sam sebe demantujete. Istovremeno priznajete štetu i kažete da nije nanesena šteta (“ne u iznosu koji se spominje u tekstu”)!? Velite da je tužilac zaustavio „svako dalje urušavanje ovoga pravnog lica i nanošenje štete od lica koja su osumnjičena za organizovani  kriminal”.

Pramod Mittal je taj vođa organizovanog kriminala koji je 49 postotni vlasnik GIKIL-a, a koga je oštetio tako što je izvukao više od 200 miliona KM, te da je trebao dati kauciju od 21 milion maraka da bi bio pušten iz pritvora, a ne tri miliona. Naravno, pobjegao je iz BiH i nikad se više neće vratiti. Pramod je brat svjetskog magnata čelika koji je, ilustracije radi, samo za svadbu potrošio 68 miliona dolara! Upravo sumu koju je obećao da će uložiti u ekologiju da se pola miliona stanovnika tuzlanske regije ne bi dalje trovalo.

Gospodine generalni direktore, šaljem vam paklo maramica da obrišete suze prolivene za brigu o Pramodu Mittalu i tužitelju Serhatliću. Očito, vidno potrešeni, pisali ste demanti bez logike i smisla. Kad se smirite i počnete logički razmišljati, odgovorite mi na samo dva pitanja:

-Koja je domoljubna bratija dozvolila da onaj ko ima 49 posto suvlasništva ima većinsko pravo odlučivanja, pa i o distribuciji prihoda?

-Šta ste uradili i šta ćete uraditi na sprečavanju trovanja građana koje prave otrovne tvari iz GIKIL-a?

S poštovanjem, vjernom čitaocu Dževadu Kasumoviću.

Vaš Ekrem Avdić

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

5 Komentari

 1. Još kad bi znali koji tužilac u fioci čuva prijave protiv Dzevada, ihhh.
  Nema ni vrsne inspektorice za okoliš, ima narađenih sati otprije, pa više i ne ide u GIKIL. Možda joj nije baš usput. Doduše i kad ode, ne bavi se činjeničnim stanjem, nego sjedi kod direktora i srče kaficu. Da ne isprlja cipelice.
  A Dzevko fino zagladio zemljište, milione sručio da se zemlja zagladi doduše tuđim bagerima a svoje je obotalio, jest da nije ništa uložio ni u infrastrukturu, a kamoli zaštitu okoliša, a i zidovi na pećima urušeni,… ali imaju makar dvije dobre strane toga. Jedna je što poso s trećim licima cvjeta, druga je da mu firmica iz Modraca piše rezultate mjerenja kakve poželi za okoliš. U saradnji predsjednika nadzornog odbora, sve je apsolutno moguće. I tu je Dzevko krehno milionče, ali bože moj, ljubav košta. Bitno je da je čovjek pokrio sve sfere, sto bi rekli snalažljiv.

 2. @EKREM svaka čast za hrabrost Ekreme da pisete protiv tog Dzevada ********* jer sada trebatr biti svjesni da ce vam tuzilastvo TK bit za vratom jer eto Dzevad ima rodjaka u tuzilastvu (tako se bar hvali u Gikilu i kafanama) koji hapsi onog na kog Dzevad samo upre prstom. A niste smjeli spomenut ni Serhatlica (citaj “Boga”) jer ne samo da ce sluzbeno vas istrazit vec ce prije toga “u 4 oka” da vam prijeti. To je modus operandi. Eto samo da vam kazem cestitam i da vam kazem sta ce se desit. Iz iskustva govorim.

 3. Dzevad se zna s pravim ljudima, pa sve uvezo po sistemu kadija te tuži, kadija ti sudi. Za sve sto mu ne paše Upomoć zove ovoga kojeg brani.
  Radio za firmu od koje kupuje ugalj, a onda postao direktor u gikilu koji kupuje taj isti ugalj. Po provizijama “bog te pito”. Nema sukoba interesa, jok kakvi. Sve čisto.
  Radnicima daje neke sumnjive suhe obroke koje nabavlja od firme od koje najmi utovarivace, kad Malina može respiratore, sto i ovaj s utovarivacima ne bi mogo nabavljat kobasice.
  Kupio i sindikat, sve sinhronizovano.
  Mediji ne pišu o njemu, jer je i to pod kontrolom. Čast izuzetku, kao sto je ovaj portal.
  Radi bez okolinske dozvole, ali kome je bitna okolinska. Bila je bitna samo prije dok dotični nije zasjeo za kormilo. Niko vise ne spominje 111 miliona koje treba uložiti za okolinsku. Dapače, ta je cifra sada tričavih 15 miliončića. Sića.
  Direktor bez dana iskustva u struci očito zna poso, u svemu je ekspert.

 4. Gospodine Puho Mezić, bilo bi ubojitije da ste se javili pravim imenom i prezimenom ali vas loše iskustvo sa tužiteteljstvom opravdava.Da Vam kažem da tužiteljstvo imam iskustvo jer su upali u moj mejl i objavili jednu sasvim normalnu razmjenu poruka sa tužiocem Jezdimirom Spasojevićem.Uradili su to bez odluke suda i taj se slučaj nalazi kao predmet istrage Kantonalnog tužilaštva u ZDK.Čak su taj isječak uputili poznatoj tuzlanskoj džukeli koja se krila iza portala Tina Pariz. U svojoj bahatosti,osionosti , sili,samovlašću,samovlašću, nezakonitošću et cetera, nisam siguran da me i danas prisluškuju putem komunikacijskih sredstava.Zato, svako jutro , pri prvom telefonskom pozivu, prvo pozdravim i za doručak im poručim ono što su izbacili od jučerašnjeg.
  Ako se budemo bojali reći svoj stav prema nekom problemu u društvu ili nepravdi,kriminalu, onda se ne treba da bunimo što nam je ovako kako jest.
  Kao javni djelatnik, kao novinar,imam ljudsku obavezu premma našoj djeci i unucima koji svakog dana bježe iz svoje domovine.Naš pravosudni sistem je, nakon ekonomske situacije, jedan od glavnih uzroka opšte bježanije naše djece na zapad.Taj sistem dopušta korupciju,kriminal, nepotizam, nasilje,pljačku i sva druga nepočinstva nad građanima.
  Srdačan pozdrav i zahvanost što čitate jedan od rijetkih nezavisnih portala u BiH, Tuzla live

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here