Direktor GIKIL-a demantuje navode iz teksta “Nepotizam u “čađavoj mehani”

2
501
GIKIL Lukavac (Foto: Ilustracija, arhiva)

Direktor GIKIL-a Lukavac reagovao je na naš tekst u kojem je ovlaš spomenuta firma koju vodi, a ipak njegovo pismo objavljujemo u cjelini:

“Poštovani!
U Vašoj objavi na internet portalu od 22.04.2021.godine u dijelu objave pod nazivom “aktuelno” objavili ste vijest naslova: Istraga MUP-a Federacije u Tužilaštvu TK: Nepotizam u “čađavoj mehani“ od autora teksta E.A. i bavili ste se i stanjem u ovom pravnom licu te prenijeli pogrešnu objavu koja se odnosi na ovo pravno lice. Naime, govoreći o tužiocu Ćazimu Serhatliću objavili ste da je „Mittal Koksna Industrija Lukavac“, odnosno GIKIL doo Lukavac i „…država oštećena za 21 milion KM“ te daje ta šteta izazvana neznanjem ili nečim drugim od tog tužioca.

Dopis direktora GIKIL-a Kasumovića

Takva objava je pogrešna, neobjektivna i ne odražava pravo činjenično stanje. Naime, istražnim radnjama Kantonalnog tužilaštvu TK ovo pravno lice nije ni na bilo koji način oštećeno, a posebno ne u iznosu koji se pominje u tekstu. Šta više Kantonalno tužilaštvo TK i postupajući tužilac su svojim radnjama doprinijeli da se zaustavi svako dalje urušavanje ovog pravnog lica i nanošenje štete od lica koja su osumnjičena za organizovani kriminal, pa stoga smatramo da je svaka objava koja govori o nanesenoj šteti pogrešna i neprovjerena.

Pozivam Vas da ovaj demantij na objavljeni članak objavite na Vašem portalu.

S poštovanjem!

Generalni direktor, Dževad Kasumović

2 Komentari

  1. Dževad u ulozi VSTV-a, ocjenjuje rad tužilaca, tačnije onoga koji mu je pogodovao, pa sad on njemu češka leđa. Znaju svi da je nelegalan, da se takve “istrage” pokreću nakon dogovora u čađavoj mehani, bez dokaza, a sve u cilju da lica koja su dala izjave ostvare ličnu korist. Svaki izvještaj međunarodne zajednice priča o nakaradnom pravosuđu u BiH. Svi dobro znamo šta je 21 milion u ovoj priči. Navodi “ Kantonalno tužilaštvo TK i postupajući tužilac su svojim radnjama doprinijeli da se zaustavi svako dalje urušavanje ovog pravnog lica i nanošenje štete od lica koja su osumnjičena za organizovani kriminal”. To mora da mu je osmislio njegov pravni savjetnik, onaj preletač koji isto tako misli da mu nema kraja, da je pametniji i mudriji od svih, a jedini mu domet njegova kasaba, dakako zna se pod kojim uvjetima. Ovdje se dobro zna ko se organizovao i kome je sada prigustilo. Zna se dobro kakvi se poslovi sada rade u GIKIL-u, kakvi ugovori se sklapaju i na koji način novac izlazi iz GIKIL-a. Slaže li se knjiga udjela sa izvodom iz sudskog registra, a, šta kaže “struka”?
    Samo šteta, eto, ne znamo kome će Dževko kad ga smijene ići da daje izjave.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here