Nakon zahtjeva tužioca Ćazima Serhatlića za isključenje javnosti: Advokati jedinstveno protiv!

Na desetom ročištu političkog sudskog procesa protiv devetorice optuženih u aferi „Rudnik soli Tuzla“, tužilac Ćazim Serhatlić usmeno je, a na jedanaestom ročištu i pismeno, od sutkinje Selme Brkić zatražio isključenje javnosti na sljedeća dva ročišta.

Na začuđujući prijelog je reagovao veteran sudskih procesa, advokat Mensur Radončić rekavši da u svojoj dugoj praksi nije zapamtio da je neki tužilac zatražio izuzeće javnosti u sudskom procesu gdje su optuženi odrasle osobe, da nema maloljetnih osoba ili da se na bilo koji način može dovesti u pitanje zaštita intimnog života nekog od aktera procesa.

AKO NISTE PROČITALI

ZAHTJEV PRVI

ZAHTJEV DRUGI

Svi optuženi i njihovi branioci podnijeli su pismeno izjašnjenje u vezi zahtjeva kantonalnog tužioca Ćazima Serhatlića za isključenje javnosti. Argumenti u odbranu javnosti porocesa su isti, pa objavljujemo izjašnjenje advokata Radončića koji brani prvooptuženog, mr. Envera Bijedića.

Izjašnjenje advokata Radončića možete pročitati OVDJE. (E.A.)

Podijeli

4 0 komentara

 1. Je l’ ovaj tužilac poznaje zakone, njihovo tumačenje i primjenu?
  Dolazim do zaključka da mu se baš j**e što troši budžetski novac svih nas na sudske procese koje redovno gubi, a normalno da ih gubi jer su sve optužnice montirane i nemaju veze ni sa zakonom, ni sa pameću!
  A i sudije koje potvrđuju njegove optužnice su u istom tom kolu u kojem je Serhatlic!!

  • Ako je sve što pišete tačno o tom Serahatliću zašto je reaguju kolege ili VSTV? Ko ga štiti, jesu li časni tužioci debili pa sve tolerišu? Puno pitanja, a niko da ogovori

   • Zato sto su to sve ista go**na! Takvim pasivnim stavom i zaštitom tužioca, kojeg iz pouzdanih izvora znam da su prijavljivali UDT-u, oni štite i sebe i svoja slična djela i malverzacije!
    Ima li logike da u predmetu Bijedic, sudija za prethodni postupak potvrdi optužnicu, a onda postupajući sudija donese presudu da takva djela koja mu je Serhatlic stavljao na teret, nisu krivično djelo! Pa kako je onaj sudija za prethodni postupak potvrdio optužnicu?! Treba sudije za vratove, jer ovakvi tužioci to rade u dogovoru s njima!
    I plus ne primjenjuje za Pravilnik o automatskom dodjeljivanju predmeta (CMS/TCMS) a u obavezi su bili primjenjivati ga od januara 2016!! Dakle, zaobiđu sistem, dogovore koji tužilac će voditi istragu, koji sudija će potvrditi, a koji će voditi suđenje! Sve unaprijed dogovore. I sad vi razmislite u kakvom sistemu mi živimo! Ako im malo nismo niz dlaku, pa mogu nas sve jahati kako hoće, a ti onda gubi godine, živce i zdravlje na dokazivanje svoje nevinosti na montiranim optužnicama!

 2. tuzilac serhatlic je montirao optuznicu i u slucaju gikil. optuzio je sekretara firme da je trebala primjenjivati stranu sudsku presudu direktno i unjesto direktora gshl pozivati likvidatira iako je nije priznao niti jedan sud u BiH , znaci uzeti na sebe odgovornost jel strana presuda validna il ne a nije poznato jel pravosnazna i izvrsna nit jel konacna i sl. i optuzba tvrdi da je time mitalu pribavila 12,9 miliona americkih dolara!! eto culi ste pa sami cijenite gdje je tu logika i zdrav razum. a znam iz pouzdanog izvora da ga je zena ta i prijavila vstv al vstv odbio prijavu kao nema dovoljno dokaza sto je apsurd. serbatlic je zlo zla on ce nabelajit i kod boga i kod tuzilastva.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *