Nakon povrede na utakmici: Rukometaš Milkunić prošao bez lomova! (Foto)

Zbog sumnje u težu ozljedu lakta i glave upućen je u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, odakle je prevezen u UKC Tuzla

1
480
Povrijeđenog Milkunića iznose s terena (Foto: Darko Zabuš)

Do kraja rukometne utakmice Sloboda – Lokomotiva (Brčko) u tuzlanskom Mejdanu ostale su još 54 sekunde.

Napad je imala Sloboda pri rezultatu 26:21. Do tog momenta prvi strijelac domaćih Muharem Milkunić bio je u napadu. U letu ga je nenamjerno udario i oborio na tlo protivnički igrač, Enes Delić.

Igrači obje ekipe su zanijemili, Milkunić je ostao na tlu s bolnom grimasom. Prvu pomoć ukazala mu je klupska liječnica, Džana Atlić. Zbog sumnje u težu ozljedu lakta i glave upućen je u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, odakle je prevezen u UKC Tuzla.

Nedugo potom kontaktirali smo dr. Atlić.

– Povrijedio je lakat i udario glavom. Mislim da je možda istegnuo ruku. Na snimku nema loma, još se čeka da ga pregledaju hirurzi – rekla je dr. Atlić još u fazi pregleda u bolnici na Gradini.

– Bio je nezgodan pad. Protivnički igrač ga je faulirao nenamjerno. U šoku sam, ne mogu vam opisati koliko mi je žao momka. Sreća, snimak je pokazao da nema loma – za portal TuzlaLIVE rekao je klupski tajnik Emir Osmanović koji nas je više puta informisao o povredi Muharema Milkunića.

Posljednju informaciju dobili smo od trenera Davora Kadića.

– Snimak je pokazao da ništa nije slomio i to je najvažnije za sada. Vjerovatno se radi o malo težem uganuću lakta i jakom udarcu u glavu. Nadam se da će sve na kraju biti uredu – kazao je Kadić.

Svi igrači Slobode, kao i Lokomotive, bili su utučeni nakon povrede mladog rukometaša.

Na kraju je sve ispalo bolje nego što su se svi nadali. Vjerujemo da ni udarac glavom neće imati težih posljedica i da će se Milkunić vrlo brzo priključiti saigračima.

Recimo na kraju da su Milkunić i Jusić sa po pet golova bili najefikasniji u pobjedničkom sastavu Slobode. (M. Petrović – Foto: Darko Zabuš)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here