Zvornik: Tri osobe pozitivne na Covid-19, liječene u Medicinskom Institutu Bayer

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potvrdio je na vanrednoj konferenciji za štampu Kriznog štaba za vanredne situacije, da je jedna osoba iz Zvornik pozitivno na test korona virusa. Pozitivne na ovaj test su i po jedna osoba iz Šekovića i Milića.

“Sva lica su sa trenutno srednje dobrom kliničkom slikom, rekao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović . – Lice iz Zvornika je boravilo u tuzlanskom centru za srce “Medical institute Bayer”, gdje je registrovano više slučajeva zaraze među zdravstvenim radnicima. Pored ovog lica pozitivni su i rezultati za još dva lica iz Šekovića i Milića.”

Infektolog Bolnice Zvornik dr Pero Pajkanović je objasnio da je reč o srčanim bolesnicima, koji su svi 57 godište i bili su pacijenti u tuzlanskom centru za srce “Medical institute Bayer”.
“ Sada je u toku traženje i evidentiranje primarnih i sekundarnih kontakata ovih pacijenata. Sva tri lica se nalaze u kućnom karantinu rekao je dr Pajkanović”.

U Bolnici u Zvorniku je ukupno do sada urađeno 16 testiranja. Za deset lica rezultati na virus korona su negativni, tri su pozitivna i još se očekuju rezultati za tri testa, prenosi Radio Osvit iz Zvornika. Ova vijest objavljena je i na zvaničkoj stranici Grada Zvornika.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *