Zvizdić pozvao članice NATO-a na raspoređivanje vojnika na teritoriji Brčko distrikta

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić pozvao je članice NATO saveza da rasporede NATO vojnike na teritoriju Brčko distrikta BiH.

On je ovaj poziv uputio imajući u vidu da će 11. i 12. jula održati NATO samit na kojem će se razgovarati o situaciji u BiH i Zapadnom Balkanu.

“Takvom odlukom bi preventivno bio zaustavljen, a onda i trajno onemogućen projekat secesije bh. entiteta RS (Republika Srpska) koji je pokrenut zadnjim odlukama NS RS (Narodne skupštine RS-a). Time bi istovremeno bila uspješno otklonjena jedna od najvećih opasnosti sa kojom se suočava BiH”, naveo je Zvizdić.

On je dodao da “nadmoćna većina građana BiH želi mir, stabilnost i napredak, i sa velikim zadovoljstvom i iskrenom podrškom bi dočekali odluku o NATO snagama u Brčko Distriktu BiH kao trajnom rješenju dugogodišnje antidržavne i secesionističke politike”.

Pojasnio je da su većina ustvari svi, “osim lidera vladajuće koalicije u bh entitetu RS, onih koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince, koji su interesno povezani sa vladajućom strukturom u bh. entitetu RS i koji RS žele pretvoriti u ispostavu ruskih interesa u Evropi i na Zapadnom Balkanu”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *