Zverev će cjelokupnu nagradu donirati za borbu protiv požara

Njemački teniser Aleksander Zverev, koji se danas u Melbournu prvi put u karijeri plasirao u polufinale Grand Slam turnira, ponovio je svoje obećanje da će u slučaju da osvoji Australian Open cijelu nagradu u iznosu 2,83 miliona američkih dolara namijeniti za pomoć u borbi protiv požara na Petom kontinentu.Velikodušni 22-godišnji Nijemac već se odrekao 50.000 dolara, jer je u dobrotvorne svrhe donirao svaki od čekova koje je dobio za pobjede u Melbourne parku.

Tada se obavezao da će sve što zaradi s dobrim igrama na Australian Openu donirati kako bi se uklonile posljedice požara koji još uvijek bjesni na Petom kontinentu.

– Da, naravno. I dalje se držim svojih riječi. Nadam se da ću uspjeti – rekao je navijačima nakon četvrtfinalne pobjede nad Švicarcem Stanom Wawrinkom.

– Obećao sam Australcima pomoć. Držat ću svoje obećanje. Istina je, bilo bi lijepo imati preko četiri miliona australskih dolara, ali ima ljudi kojima je potreban taj novac više od mene da bi obnovili svoje živote nakon ove prirodne katastrofe – rekao je njemački teniser u razgovoru na terenu s Johnom McEnroeom.

Požari u Australiji još nisu ugašeni. Živote je izgubo 33 ljudi, hiljade su ostali beskućnici, a sportaši diljem svijeta donacijama pomažu uklanjanje posljedica ove prirodne katastrofe.

Zvereva, na putu do finala, čeka bobjednik duela Rafael Nadal – Dominik Thiem.

Ako uspije da savlada jednog od ova dva igrača u finalu bi igrao s boljim drugog polufinalnog para Novak Đoković – Roger Federer. (Fena, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *