Zvaničnik Pentagona o NLO-ima: Raste broj nepoznatih predmeta na nebu (Video)

Zvaničnik je taj porast pripisao “znatnim naporima” koje američka vojska ulaže kako bi “demistificirala sam čin izvještavanja o zapažanjima” i tehnološkom napretku

0
162

“Raste broj nepoznatih predmeta na nebu u zadnjih 20 godina”, istakao je u utorak zvaničnik Pentagona pred američkim zastupnicima, ali nije potvrdio postojanje života izvan Zemlje.

Američki Kongres je prvi put u zadnjih više od 50 godina održao javno saslušanje na temu “neidentificiranih pojava u zraku”.

“Od početka 2000-ih primjećujemo sve veći broj neidentificiranih predmeta”, rekao je Scott Bray, zamjenik direktora obavještajne službe za američku ratnu mornaricu.

Zvaničnik je taj porast pripisao “znatnim naporima” koje američka vojska ulaže kako bi “demistificirala sam čin izvještavanja o zapažanjima” i tehnološkom napretku.

Ipak je napomenuo da nije otkrio ništa “što bi upućivalo na to da su ti fenomeni nastali izvan Zemlje”. Ali nije ni isključio takvu mogućnost.

U junu 2021. američka obavještajna služba navela je u dugo iščekivanom izvještaju da nema dokaza o postojanju vanzemaljaca, priznavši ipak da se desetine pojava koje su zapazili vojni piloti ne mogu protumačiti.

Poneke se mogu protumačiti prisutnošću bespilotnih letjelica ili ptica koji zbunjuju radarske sisteme američke vojske. Druge se mogu pripisati ispitivanju vojne opreme i tehnologije koje provode druge sile poput Kine i Rusije, prenosi N1.

Američka vojska i obavještajna služba žele ponajprije utvrditi mogu li se ti “neidentificirani fenomeni u zraku” povezati s prijetnjom Sjedinjenim Američkim Državama.

“Neidentificirani fenomeni u zraku mogu biti prijetnja za nacionalnu sigurnost. I moramo im kao takvima i pristupati”, upozorio je demokrata Andre Carson, predsjednik parlamentarnog odbora koji je organizirao saslušanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here