Žuto upozorenje zbog magle u dijelovima BiH

Za nekoliko područja u Bosni i Hercegovini izdato je žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Upozorenje zbog magle izdato je za područja Banjaluke, Prijedora, Tuzle, Bihaća, Sarajeva i Višegrada.

U većem dijelu sjevernih krajeva jutros preovladava magla. Sunčanije je na jugu, jugozapadu i na planinama.

U većem dijelu danas će preovladavati dugotrajna magla. Lokalno je moguća slaba rosulja. Sunčanije na jugu, jugozapadu i na planinama. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 1 i 6, u sunčanijim područjima od 9 do 14 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu dugotrajna magla. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 3 stepena.

U ponedjeljak će u većem dijelu zemlje vrijeme biti oblačno. Lokalno u sjevernim krajevima može pasti veoma malo kiše. Po kotlinama će biti i dugotrajne magle. Djelimično vedro na jugu zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -3 i 3, a na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -3 i 3, a na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura vazduha a uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusa.

U srijedu se očekuje umjereno naoblačenje. Po kotlinama će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -1 i 3, a na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 6 i 12 stepeni. (Anadolija)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *