Žurke za rođendane kućnih ljubimaca sve češće u Novom sadu

Izgleda da se svjetski trend gdje se za kucu ili macu organizuje prava fešta polako prima i u Novom Sadu, što je nekima simpatično, a nekima suludo. O ovoj temi povela se i polemika na društvenim mrežama, a neki od komentara slatko su nas nasmijali.

“Neverovatno! Je l’ moguće da su naše izuzetno pametne i veoma mudre Novosađanke počele da kopiraju neke starlete i turbo likuše!? Pitam, pošto me upravo nova komšinica pozvala da u subotu kao haus animator ulepšam proslavu rođendana njenog psa (zakupili su i salu s tamburašima). Naravno, odbio sam, a da ne bih ispao demode, rekao sam joj da ne mogu jer mi se baš tad udaje mačka. Mislim, šta drugo reći, jer sam zatečen da i ovoga ima u našem gradu”, glasi objava našeg sugrađanina na jednoj od novosadskih Facebook grupa.

Mišljenja u komentarima su, naravno, podijeljena, od onih kojima je to skroz na mjestu, do onih koji se zgražavaju, piše Moj Novi Sad.

“Pa? Šta je strašno slaviti psu rođendan? Mislim sad o udaji mačke… budi prvi, pa napravi trend od toga”, odreagovala je jedna sugrađanka.

Druga je, pak, kanda pokušala malo i da iznervira autora posta.

“A ja sam dobila poziv za devojačko druženje. Kaže ta ista komšinica da je naručila ‘animatora’ koji će biti maskiran kao kuče. Eeeeeee, što je svet mali… A sada shvatam da će druženje biti otkazano jer se ‘neko’ uplašio animiranja kučijeg rođendana”, veli ona.

Neko je predložio i da je bolje taj novac za proslave dati za azil i pomoći na taj način drugim životinjama, a mišljenje određenih je da je ovo za rubriku “vjerovali ili ne”.

“Ja imam psa, ali nisam razmišljala o takvim glupostima. Mojoj mami bio 81. rođus, ali ima Alchajmera, pa ni tortu nisam pravila, kad ne zna žena, a sprdati se sa njom bas mi bilo teško majke mi… žalosno…. A, oni, eto kerovima tamburaše.. ok”, rezignirano je komentarisala jedna žena.

Pojedini su mišljenja da je “poludjelo sve” dok su neki upotrijebili i malo žešće izraze da opišu vlasnike koji partijaju za rođendan svog ljubimca.

U to koliko neko voli svog četvoronožnog ljubimca i šta je za njega u stanju da učini ne treba ulaziti, ali je primjetno i po fotografijama koje se objavljuju na ličnim profilima da se životinje nerijetko počaste specijalnom tortom, poklonom, ukrasima…

Nekima od njih gosti su drugi ljubimci s kojima se “druži”, pa nastane prava pseća žurka, ali negdje se sve završi partijem za vlasnika i njegove prijatelje, gdje je kuca, uglavnom, dekoracija. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *