Zrinjskog sekunde dijelile od grupne faze, Barišić i Malekinušić tragičari u penal-seriji

Tuga za Zrinjski u Bratislavi. Plemiće su milimetri dijelili od plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige, ali ispali su nakon neviđene drame od Slovana.

Prvu veliku šansu domaćin je na meču u Bratislavi imao u 11. minuti. Šut Šaponjića odbranio je Čondrić, da bi zatim pokušaj Greena blokirao Jukić.

Zatim je Ilinković uputio udarac prema golu Slovana, ali lak je to bio plijen za golmana Chavana. Stopostotna prilika ukazala se Zrinjskom u 20. minuti, kada je Ćuže imao otvoren put prema mreži Slovaka, ali je previše oklijevao i na dozvolio odbrani domaćih da ga sustigne i izbije mu loptu.

Šest minuta kasnije pravi rikošet pred golom Slovana. Prvo je Chovan odbranio udarce Savića i Ćužea, a zatim na pet metara pred golom Bilbiji s noge defanzivci domaćih skidaju loptu.

Veliku priliku Slovan je imao u 29. minuti, kada su Plemići linije uspjeli izbiti loptu. Mogao ih je kazniti za propuštenu šansu Ivan Jukić, ali zamalo je iskosa šutirao pored gola domaćih iz dobre situacije.

U nadoknadi poluvremena je zaprijetio Bilbija, ali šutirao tik pored gola.

Slovan dolazi do gola u 67. minuti. Akciju je pokrenuo Green, Pauschek zatim ubacio, a na pravom se mjestu našao Ramirez i poentirao.

Zatim su domaći imali sjajnu šansu preko Kaknkave, ali ovog puta je Čondrić izvrsno intervenisao.

Čondrić je fantastično odbranio i kada se našao oči u oči s Ramirezom u nadoknadi, ostalo je 1:0 i susret je uplovio u produžetke.

Neopisivu radost Mostarcima je donio Igor Savić u 103. minuti. Ubacio je Bilbija iz slobodnog udarca, Chovan odbio loptu pravo u noge mladom reprezentativcu BiH, koji je istu momentalno pospremio u mrežu domaćina – 1:1!

No, kada se činilo da će Plemići slaviti prolazak, Ramirez je u posljednjim sekundama susreta škaricama pogodio za 2:1 i odveo susret u penale.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Barišić je u šestoj seriji promašio gol kod rezultata 5:5, ali Čondrić je zatim odbranio Kashiji. Međutim, zatim je i Malekinušić promašio gol, a Čavrić pogodio za prolazak Slovana u grupnu fazu.

Slovan – Zrinjski 2:1 (Ramirez 67’, 122’ – Savić 103’) – penali 6:5

Narodny futbalovy štadion u Bratislavi. Glavni sudija: Mohammed Al- Hakim (Švedska).

SLOVAN: Chovan, De Marco (Ramirez), Abena, Kashia, Medvedev (Pauschek), Kankava, Kucka, Zmrhal, Green, Chakvetadze (Mustafić), Šaponjić (Čavrić).

ZRINJSKI: Čondrić, Barišić, Savić, Magdić (Senić), Memija (Maglica), Ilinković, Janković (Malekinušić), Ćorluka, Jukić (Jakovljević), Ćuže (Mandić), Bilbija. (SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *