Zrinjski i Široki Brijeg kažnjeni suspenzijom stadiona radi transparenata ratnom zločincu

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je danas Zrinjski i Široki Brijeg nakon što su njihovi navijači u 18. kolu Premijer lige veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, piše Faktor.

Zrinjski i Široki će po jedan meč odigrati bez prisustva publike i u kasu Fudbalskog saveza BiH platit će po 3.000 KM, potvrđeno je za Faktor.

Pored toga, kažnjena su i službena lica mečeva Zrinjski – Posušje i Široki Brijeg – Sarajevo, koja su morala zaustaviti mečeve, a nisu.

Sudije Dragan Petrović (Banja Luka) i Admir Musić (Sarajevo), delegati Milan Janković (Trebinje) , Safet Radmilović (Goražde) kažnjeni su sa po 500 KM, navodi Faktor.

Podsjetimo, na utakmicama Zrinjski – Posušje i Široki Brijeg – Sarajevo navijači domaćih klubova na tribinu su istaknuli sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Zrinjski će pred praznim tribinama okončati polusezonu ( u petak dočekuju Leotar), a Široki će proljetni dio sezone (protiv Borca) otvoriti susretom bez publike. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *