Aerodromi u Dubrovniku i Beogradu zatvoreni za komercijalne letove

Beogradska zračna luka “Nikola Tesla” od četvrtka u podne privremeno je zatvorena za sve komercijalne letove, priopćila je srbijanska vlada i najavila da će ta mjera, nakon što je zbog koronavirusa proglašeno izvanredno stanje, trajati do daljnjeg.

I Zračna luka Dubrovnik d.o.o. je od danas u 12:00 sati zatvorena za civilni zračni promet. Sve daljnje informacije ćemo vam pravovremeno dostavljati”, poručili su iz Zračne luke Dubrovnik. Aerodrom će biti otvoren samo za slučaj nužde – za medicinske, vojne i policijske letove.

Što se tiče beogradskog aerodroma, zračna luka neće biti zatvorena, ali će temeljem vladine odluke od danas biti privremeno obustavljeni svi komercijalni letovi, polijetanja i slijetanja.

Slijedom te odluke bit će zatvoren i međunarodni granični prijelaz, ali aerodrom ostaje otvoren za sve humanitarne letove i teretni promet.

Odlukom srbijanske vlade u srijedu je zatvorena i zračna luka Konstantin Veliki u Nišu, koju su uglavnom koristile niskotarifne kompanije.

Zračni prostor Srbije ostaje otvoren za sve prelete, a putnicima je preporučeno da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate svojim aviokompanijama.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je ranije da će do kraja ovog tjedna iz Kine posebnim letom biti dopremljena medicinska oprema.

Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji potvrđen je 6. ožujka, izvanredno stanje proglašeno je 15. ožujka, a u četvrtak u osam sati registrirano je ukupno 97 zaraženih.

Srbija je u srijedu rasporedila vojsku na granicama sukladno izvanrednom stanju, proglašenom u nedjelju. Srbija je naložila starijim ljudima da ostanu kod kuće i uvela policijski sat. Zabranila je ulazak stranaca u zemlju, odgodila travanjske izbore i zatvorila škole i sveučilišta, prenosi Hina.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *