Tuzla: Promovisan putopisni vodič ‘Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu’ Zorana Matića (Foto)

0
296

Večaras je u Ateljeu “Ismet Mujezinović” održana promocija putopisnog vodiča “Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu”, autora Zorana Matića.

Promocija je održana u organizaciji HKD Napredak i Franjevačkog samostana u Tuzli.

Autor Zoran Matić je svojevremeno promovirao svoj vodič u Centru za kulturu Tuzla, a večeras je predstavio novo i prošireno izdanje.

“Opet sam u Tuzli sa svojom pričom o Bosni i Hercegovini. Večeras pričamo o putovanju kroz Bosnu i Hercegovinu i to je novo i dopunjeno izdanje sa 150 turističkih lokacija s gastronomskom i ugostiteljskom ponudom te autentičnim suvenirima. Ovo je jedna od onih knjiga koja se nosi u automobilu i torbi i koja pomaže da se organizuje putovanje i da se na najbolji mogući način upozna Bosna i Hercegovina“, rekao je autor Zoran Matić.

Ivica Kovačević, predsjednik HKD Napredak iz Tuzle, ističe kako ideja o promociji Matićevog vodiča datira još otprije dvije godine.

“Zadovoljstvo je što u Tuzli ugošćujemo Zorana Matića i što predstavljamo njegov putopisni vodič. Večeras je promocija njegovog proširenog izdanja i drago mi je što ćemo pričati o Bosni i Hercegovini koja nudi toliko turističkih potencijala, a koje slabo i rijetko koristimo. Turizam je dobra priča u Bosni i Hercegovini, a ovo je mali Napretkov doprinos da pokažemo s čime raspolažemo“, rekao je Ivica Kovačević

Atelje “Ismet Mujezinović” večeras je bio ispunjen velikim brojem ljubitelja pisane riječi iz Tuzle. (tl, foto: dz)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here