Zmajići oslabljeni: Otpali fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog koji su pozitivni na koronavirus

0
354

U Trening centru FSBiH u Zenici danas je počelo okupljanje mladih reprezentativaca Bosne i Hercegovine koje 17. novembra očekuje kvalifikaciona utakmica sa Belgijom.

Selektor Slobodan Starčević i njegovi saradnici suočili su se sa dosta problema pred ovo okupljanje jer su zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus sa spiska otpali Vladan Kovačević, Anes Mašić i Besim Šerbečić, objavio je FSBiH.

Također, austrijski klubovi Sturm i Salzburg nisu dopustili svojim igračima Jusufu Gazibegoviću i Amaru Dediću dolazak na ovo okupljanje.

Igrači su danas odradili prvi trening, a selektor Starčević je izjavio:

– Kao i prethodnih mjeseci, i ovaj put imamo mnogo problema sa virusom COVID-19. Bez obzira na to, vjerujemo da ćemo sa ovom grupom igrača da napravimo dobru atmosferu i kvalitetno se spremimo za posljednji meč u ovim kvalifikacijama protiv jakog protivnika. Slične probleme smo imali i ranije i nadamo se da ćemo ih prebroditi i završiti ove kvalifikacije na najbolji mogući način.

Novi igrači na spisku mlade selekcije za meč sa Belgijom su: Luka Kačavenda (Radnik), Eldar Šehić (Željezničar), Miloš Borovčanin (Borac) i Amar Begić (Mladost). (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here