Zmajice u Švedskoj traža prve bodove u grupnoj fazi CEV Zlatne lige

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, 31. maja 2023. godine, igra drugu utakmicu u okviru ovogodišnje CEV Zlatne lige.

Nakon poraza na gostovanju u Belgiji (3:0), reprezentativke Bosne i Hercegovine otputovale su u Švedsku, gdje će u Lundu odmjeriti snage sa selekcijom Švedske, u okviru drugog kola CEV Zlatne lige.

Odbojkašice su u Belgiji pokazale dobru igru, ali je iskustvo domćih igračica bilo presudno. Utakmica u Švedskoj prilika je za prve bodove u ovom ciklusu.

Iako u znatno podmlađenom sastavu, reprezentativke pružaju svoj maksimum da ostvare očekivane rezultate i da se pripreme za Europsko prvenstvo. Iako su u podmlađenom sastavu, iz Švedske se žele vratiti sa bodovima, te na taj način napraviti uvetiru za domaće utakmice u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Milana Božić je pred ovu utakmicu izjavila da Švedska ima poznata imena u svom rosteru, te da je ova utakmica izuzetno bitna kao podloga za Europsko prvenstvo.

Ne igramo u punom sastavu, ali to ne znači da naš trud i zalaganje neće biti na visokom nivou“, zaključila je Božić.

Iman Isanović je također pred ovu utakmicu izjavila da je bez obzira na protivnika ubijeđena da reprezentacija ima potencijala i kvalitete da parira Švedskoj, bez obzira na odsustvo nekoliko naših reprezentativki.

“Kao i pred svaku utakmicu, ulazimo maksimalno fokusirano i sa ciljem da odigramo našu najbolju odbojku, što bi trebalo da da i rezultate”, dodala je na kraju Isanović, koja je u Belgiji bila prva poenterka naše reprezentacije sa 19 poena.

Utakmica počinje u 18 sati po lokalnom vremenu, a gledaoci će ovu utakmicu moći pratiti uživo na kanalima ArenaSport televizije kao i putem platforme EuroVolley TV, saopćeno je iz OSBiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *