“Zmajevo srce” sutra otvara konobu, radit će i osobe s invaliditetom

Klub "Zmajevo srce" počeo je s radom u maju ove godine, te je angažovano sedam osoba sa invaliditetom, a najviše osobe sa Downovim sindromom

0
386
"Zmajevo srce" u Tuzli - od danas i konoba (Foto: ZS)

U sklopu kafića” Zmajevo srce” sutra u Tuzli počinje sa radom i konoba u kojoj će, također, raditi osobe sa invaliditetom. Iz UG ” Zmajevo srce” najavljuju zanimljivu i ukusnu gastro ponudu.

Konoba, odnosno, restoran nalazit će se u sklopu sadašnjeg Kluba ” Zmajevo srce”, a otvaranje je predviđeno sutra u 10 sati.

”Nakon velikog uspjeha kafića, otvaramo i konobu. Pozivam sve građane da dođu u subotu i probaju ukusnu hranu koju pripremaju vrsni kuhari. Hrana se priprema od halal proizvoda i naš naredni cilj je da dobijemo i halal certifikat” – pojašnjava Omer Isović iz UG ” Zmajevo srce”.

Kafić “Zmajevo srce” nalazi se u centru Tuzle (Foto: ZS)

Hranu će spremati kuharica sa dugogodišnjim iskustvom, a planirana je i dostava.

”Dostava hrane će, za sada, biti putem aplikacije Glovo, a može se i naručiti, pa da se dođe po nju. Inače, hrana se služi isključivo članovima kluba, a to svako može besplatno postati kada dođe u restoran”- objasnio je Isović, te doda da je, osim konobe, planirano otvaranje još jedne bašte iza tog objekta.

Podsjećamo, Klub “Zmajevo srce” počeo je s radom u maju ove godine, te je angažovano sedam osoba sa invaliditetom, a najviše osobe sa Downovim sindromom.

Kafić je brzo postao popularan i prepoznatljiv, ne samo za lokalne građane već i za brojne posjetitelje Tuzle. Tu su i druge aktivnosti poput pravljenja palačinaka sa poznatim osobama, održavanje poetskih večeri, raznih takmičenja i sl.

Sve to kako bi se pokazala na djelu i u praksi socijalna inkluzija koju je podržala društvena zajednica. Od 6.juna će to biti upotpunjeno i gastro ponudom i različitim vrstama hrane koja će se pripremiti u konobi. (Nataša Tadić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here