Zmajevi motivisani da ostvare cilj: Šta kažu Prevljak, Musa i Krunić? (Video)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će obaviti jedan trening u sklopu priprema za kvalifikacione susrete koji ih očekuju u subotu i utorak, 13. i 16. novembra, protiv selekcija Finske i Ukrajine na zeničkom Bilinom polju.

Napadač bh. tima Smail Prevljak u izjavi za službenu stranicu Nogometnog saveza BIH kazao je “da se svi kao ekipa osjećaju spremno”.

“Ostala su nam još dva dana da analiziramo neke detalje do utakmice. Naravno, očekujemo svi, kao i navijači, pobjedu koja bi nam mnogo značila. Znamo svi da nam trebaju ta četiri boda do baraža i svi smo motivisani i želimo  da ostvarimo taj cilj”, kazao je Prevljak.

Navodi da se na treninzima radi dobro, “kao i svaki put do sada”.

“Svaki igrač daje svoj maksimum, sto posto i očekujemo da se to isplati na kraju. Publika će nam puno značiti,  jer to je naš 12. igrač i sigurno je da drugačije kad je pun stadion”, rekao je napadač belgijskog Eupena.

Trener asistent u stručnom štabu „A“ tima Slaven Musa vrlo je optimističan i smatra može ostvariti uspjeh kakav želimo.

U video prilogu govori o pripremama i predstojećoj utakmici.

Bh. reprezentativac Rade Krunić je zbog povrede propustio oktobarski ciklus utakmica a na ovo okupljanje je stigao odlično raspoložen i spreman da odgovori svakom zadatku koji dobije od selektora.

Dobro se osjećam i moram priznati da su mi nedostajali momci tako da sam jedva čekao da dođem na okupljanje, ističe Krunić.

„Naravno, svjesni smo šta nas čeka protiv Finske i Ukrajine, nema lakih utakmica, međutim imamo naš cilj i ja vjerujem da ćemo ga ostvariti. Poznajemo i jednog i drugog protivnika, ali važno je da sami odlučujemo i da je sve u našim rukama. Trenutno smo fokusirani samo na Finsku, spremamo se ozbiljno, motivisani smo i uz stopostotni angažman svakog od nas možemo ih pobijediti. Tek nakon ove utakmice razmišljaćemo o Ukrajini.“

Krunić je siguran da će prisustvo publike upotpuniti odličnu atmosferu koja vlada među „Zmajevima“.

„Svi volimo igrati pred punim tribinama, tako da me raduje povratak publike, i to što će stadion „Bilino polje“ biti pun. Zaista nam je nedostajala ta euforija i ambijent koji ti daje „krila“ kad nam ponestaje snage. Moramo se dobro skoncentrisati da ne podlegnemo pritisku, mada lično smatram da to prije može da nas još više motiviše.“ (NS BiH)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *