Zmajevi će utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske igrati na stadionu Grbavica

0
450

Susret polufinala baraža za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske bit će odigran na stadionu Grbavica.

Iako je susret trebao biti odigran na stadionu Bilino Polje u Zenici u originalnom terminu 26. marta, zbog pandemije koronavirusa prolongiran je za 8. oktobar ove godine.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je zatražio promjenu lokacije zbog toga što samo u razmaku od tri dana Zmajevi igraju domaće utakmice protiv Nizozemske u Ligi nacija i Sjeverne Irske u baražu za Euro, te su željeli na taj način sačuvati teren.

Nakon što je i Nogometni savez Sjeverne Irske pristao na to, UEFA je odlučila uvažiti prijedlog te će se susret baraža za Euro odigrati na stadionu Grbavica. Nizozemce ćemo u Ligi nacija dočekati u Zenici.

Zanimljivo, ovo će biti drugi duel Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske na stadionu Grbavica. Ove selekcije su se sastale 15. oktobra 2018. godine u Ligi nacija, a Zmajevi su slavili rezultatom 2:0.

Ukoliko Zmajevi savladaju Sjevernu Irsku, u finalu baraža 12. novembra bi igrali također na domaćem terenu i to protiv pobjednika duela Slovačka – Republika Irska. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here