Zlato za žensku futsal selekciju i bronza za basketaše BiH na Specijalnoj olimpijadi u Berlinu

Bosanskohercegovačka futsal reprezentacija Specijalne olimpijade osvojila je zlatnu medalju na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Berlinu.

U finalnoj utakmici djevojke su savladale Hong Kong rezultatom 3:1.

U vrlo neizvjesnoj završnici osnovnog dijela utakmice, bosanskohercegovačke futsalerke su izborile produžetke. Nakon dominantno odigranih produžetaka djevojke su osvojile zlatnu medalju, prenosi Faktor.

Na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade futsal se igra u sklopu Unified programa. Za bh. reprezentaciju igrale su: Ilvana Begović, Anđela Cvjetojević, Amra Omeragić i Zorana Marčeta kao Unified partnerke, te Vesna Mišić, Alisa Kalajdžić, Emira Ismaili, Ajla Huseinović, Dragana Mašić i Amerisa Šarić, kao reprezentativci Specijalne olimpijade.

Treneri ženske futsal reprezentacije su Ivana Vlajić, Asim Topalović i Jasmin Gavranović.

U večernjim satima bronzanu medalju su izborili i reprezentativci BiH u basketu 3×3, savladavši Njemačku u vrlo neizvjesnoj utakmici.

I basket 3×3 se na Igrama u Berlinu igra u okviru Unified programa.

Bronzu su izborili Veljko Dragičević i Nemanja Bratić, kao Unified partneri, te Dražen Kontić, Milomir Vukotić i Mitar Vukotić, kao reprezentativci Specijalne olimpijade BiH.

Treneri basket tima Bosne i Hercegovine su Ognjen Glamočanin i Goran Ninković, saopćio je bh. tim Specijalne olimpijade. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *