Zlatan zaplakao zbog prijatelja kojem nema spasa

Zlatan Ibrahimović pokazao je svoje drugo, emotivno lice. Švedski nogometaš rasplakao se javljajući se u emisiju uživo i uključio se u akciju podrške svom prijatelju Thijsu Slegersu.

Riječ je o nizozemskom novinaru i glasnogovorniku PSV-a koji se već duže vrijeme liječi od raka krvi. Nedavno je objavio da je njegova bolest neizlječiva.

Voditeljica je upitala Zlatana sjeća li se trenutka kad je upoznao Thijsa. Uslijedio je emotivni govor 41-godišnjeg napadača Milana koji je Thijsa upoznao igrajući u Ajaxu.

“Uvijek ću se sjećati toga. On je bio moj jedini prijatelj u Nizozemskoj, kada sam bio izgubljen, mlad, zbunjen i mislio da nemam nikoga. Pojavio se taj novinar koji me sam kontaktirao i, moram reći, u tom vremenu novinari nisu bili moji prijatelji. Ali on mi se odlučio sam javiti, napraviti taj prvi kontakt, našli smo se na ručku i od tada smo postali jako dobri prijatelji. Igrali smo tenis zajedno, družili se, on mi je jako puno pomogao, dao mi je uvid u to kakvo stvari funkcioniraju u Nizozemskoj. O Thijsu sam pisao i u svojoj knjizi, uvijek sam mu ostao zahvalan na svemu”, rekao je Ibrahimović.

“Uvijek je bio u mom srcu. Thijs, jedino što želim reći sada je da te volim, moj prijatelju”, dodao je Ibra i rasplakao se, a zatim suze nije mogao zaustaviti ni sam Thijs.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *