Žižović: Zrinjski smo izbacili iz Kupa BiH, pokušat ćemo sutra primijeniti isti recept!

Ne znam kako je prije bilo, ja sam tu godinu dana. Statistika je pokazatelj svega i svačega, ali glavna statistika je tabela, rekao je Žižović

0
110
Žižović svjesno zanemaruje kritike na svoj račun, a ekipa je sve niže na tabeli (Foto: Darko Zabuš)

U 22. kolu Prmeijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode će u nedjelju na Tušnju ugostiti ekipu Zrinjskog, a meč počinje u 15 sati.

U prostorijama tuzlanskog tima danas je održana press konferencija uoči pomenute utakmice na kojoj se prvi obratio trener domaćih Mladen Žižović.

– Čeka nas Zrinjski koji je u naletu i koji je vjerovatno novi šampion ove države. Spremni dočekujemo utkamicu gdje ćemo se pokušati nametnuti kao i u utakmici Kupa, gdje smo eliminisali Zrinjski. Pokušat ćemo taj recept prepisati. Koristim priliku da pozovem navijače da nas podrže u nedjelju i da dođemo do povoljnog rezultata. Igrači su spremni nema povrijeđenih – rekao je Žižović, a prenosi Sportsport.ba.

Trener Slobode je potencirao i loš teren na stadionu Tušanj.

– Treneri potenciraju teren, a mi igramo tu i nikad se nisam žalio. Mi treniramo na drugim stadionima. Meni je prenaporno slušati te priče o terenu. Rekao je jednom Blaž Slišković “teren je za sve, isti ko zna igrati, zna” – rekao je Žižović.

O igrama Slobode u posljednjim mečevima, kojim se baš ne može pohvaliti, pogotovo u rezultatskom smislu, komentirao je.

– Ne znam kako je prije bilo, ja sam tu godinu dana. Statistika je pokazatelj svega i svačega, ali glavna statistika je tabela. Mi smo sedam bodova od Evrope, devet od opasne zone. Moj period rada je ovdje zasnovan da stvorimo jedan ambijent i mislim da uspijevamo. Ima još kola i svaka je utakmica teška, toga smo svi svjesni. Klub je stabilizovan i to je bitno – zaključio je trener Slobode.

Negativni komentari nisu potrebni, smatra Žižović na kraju izlaganja, kao da je utakmica s Posušjem bila nekada davno, a ne u prošlom kolu, kada su kritike pljuštale kao kiša.

Mladi kapiten Slobode, Saša Maksimović, rekao je na pressici da je duel protiv Zrinjskog prilika da se iskupe za loš dojam iz susreta s Posušjem.

– Ostao je gorak okus i nismo bili na nivou kakav želimo protiv Posušja. Međutim, imamonovu utakmicu u nedjelju i priliku da se iskupimo kod navijača protiv najbolje ekipa u državi. Uz dobro zalaganje možemo odgovoriti svakoj ekipi pogotovo na našem stadionu. Teren ne smije biti nikakvo opravdanje – poručio je Maksimović. (Ssb, tl – Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here