Živinice: U petak promocija knjige “Svjedočenje kožom” Mirze Modrića

Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja iz književnosti na festivalima u Novom Sadu u čast Trifuna Dimića, Mihala Babinke, Duška Trifunovića,Vojislava Despotova i dr. Pobjednik je na mnogobrojnim konkursima kratke priče

0
100
Na promociju su pozvani svi ljubitelji lijepe riječi (Foto: Organizator)

Knjiga „Svjedočenje kožom“ autora Mirze Modrića bit će promovirana u petak, 8. septembra  2023. godine, u Plavoj sali BKC Živinice, s početkom u 20 sati.

Na promociju su pozvani svi ljubitelji lijepe riječi (Foto: Organizator)

Riječ je o drugom djelu spomenutog autora koje je “stvarano olovkom u noćima koje su znale biti izuzetno duge, teške, ponekad i pijane, a sve kako bi se tih dugih deset godina njegovog teškog života nekako preživjelo”, navodi se u recenziji knjige.

“Samo posebno osjetljivi ljudi mogu na poseban način da vole, boluju, preživljavaju, a još posebniji da to svima kažu, istresu na papir za one gladne i pogane oči koje, kako Mirnes voli reći, iz sjenovitih predjela vrebaju i čekaju neku grešku”.

Mirnes Modrić rođen je 21. marta 1987. u Tuzli. Školu je završio u Banovićima, a Pravni fakultet u Tuzli, gdje je i magistrirao na katedri „Državno i međunarodno javno pravo.“

Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja iz književnosti na festivalima u Novom Sadu u čast Trifuna Dimića, Mihala Babinke, Duška Trifunovića,Vojislava Despotova i dr. Pobjednik je na mnogobrojnim konkursima kratke priče.

Pobjednik je po izboru čitalaca, te dobitnik je treće nagrade stručnog žirija za istu priču dnevnog lista Oslobođenje. Pobjednik je na konkursu kratke priče za mlade talente BH književnosti (Lola magazin Banja Luka).

Pobjednik je na konkursu za najbolju reportažu portala Prometej Sarajevo.

Pobjednik je na konkursu kratke priče u Fojnici u čast Zije Dizdarevića, te je autor knjige
“Molitva za ljubav”

Zaposlen je u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Promocija: Petak, 8. septembar 2023. godine, 20 h, u Plavoj Sali BKC Živinice. (Or)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here