Zimska idila (daleko nam bila) (Foto)

“Sinoć se u sarajevskom naselju “Grbavica 2” desilo čudo s dugoročnim posljedicama. Vlažan snijeg je svojom težinom, dakle, proizvodom mase i gravitacionog ubrzanja, lomio okolno drveće”, javlja naš čitalac A.P. koji je očito bio posebno nadahnut u pisanju pa nastavlja u istom stilu:

“Jedan se njemački automobil sažalio i podupro bosanskog druga koji ga je svojom hladovinom štitio cijelog ljeta. Njegov vlasnik je imao stanovitih srčanih problema nakon ove “zimske idile”, ali nije poznato da li je zatražio intervenciju Doma zdravlja “Omer Maslić”. Automobil okružen sugrađanima sa slomljenim ekstremitetima, pomalo neshvacen, kao čuda prirode što snijegom iznenade krajem februara.

i nije sve tako loše. jedan Suad, takođe vozač, u snijegu je nogopisom ostavio ljubavnu poruku djevojci Slađani, s nekog sprata grbavičkog nebodera i ona je pristala na bračnu ponudu.  Čim prodaju nesretnog “opela”, od čijih para će priuštiti nezeboravan medeni mjesec na Igmanu. biće i drveta za dobrog roštilja, jer se priroda potrudila da na kraju svi budemo na mršavom dobitku!

Autor na kraju zaključuje: vijest da je drvo palo na auto ne bila vijest da se nismo malo našalili, a nadamo se da će i vlasnik automobila to tako shvatiti. (Foto: A.P.)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *