Zgrada “Partizana” u Kreki otvara se za Dan državnosti BiH

0
369
Nova zgrada Doma "Partizan" u Kreki (Foto: Arhiva)

Godinu nakon završetka izgradnje, zgrada “Partizan” u Kreki svečano će biti otvorena i predata na upotrebu 25. novembra, za Dan državnosti BiH, saznaje TuzlaLIVE.ba.

Otvaranje Doma bit će, ujedno, centralni događaj ovogodišnjeg obilježavanja Dana državnosti u Gradu Tuzli, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

Svečanost predaje kjučeva budućim “stanarima” doma “Partizan”, u organizaciji Gradske uprave Tuzla, zakazana je za 25. novembar u 11:30 sati.

Kao što smo ranije pisali, obnovljena zgrada nekadašnjeg Doma DTV “Partizan” posljedica je višegodišnjeg aktivizma stanovnika i Udruženja građana “Kreka”, koji su raznim manifestacijama tražili da im se vrati poslije rata devastirana, a prije četiri godine srušena zgrada bivšeg Fiskulturnog doma.

Zgrada DTV “Partizana2 iz 2014. godine (Foto: D. Zabuš, arhiva)

Inicijajtiva Krečana urodila je plodom 2015. godine kada je tadašnje Općinsko vijeće Tuzla, na prijedlog vijećnika Edima Kadića, prihvatilo prijedlog obnove “Partizana”, objekta podignutog još za vrijeme Austro-ugarske monarhije, koji je u funkciji bio sve do Odbrambenog rata.

Objekat je građen i završen uz ulaganja iz gradskog budžeta u visini oko 450.000 KM prošle godine, u čemu je i donacija Kantona Sarajevo u visini 85.000 KM, koju je inicirao predsjednik UG “Kreka”, Derviš Čičko.

U sastavu rekonstruisanog objekta bit će sala za društvene aktivnosti, ambulanta, ured Mjesne zajednice Kreka, te prostorija Udruženja građana “Kreka”.

Udruženje građana “Kreka” ovom prilikom poziva sve svoje članove, ali i sve stanovnike velikog nanselja Kreka da se pridruže obilježavanju dana državnosti BiH i otvaranju zgrade Doma “Partizan”.

Bit će, među ostalim, omogućen obilazak novoizgrađenog objekta koji kod starosjedilaca Kreke budi najljepše uspomene na neko lijepo i vrijeme poštovanja, suživota, sportskih i drugih uspjeha. (mp – Foto: Arhiva TZL.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here