Zgrada “Partizan” u Kreki blista i budi uspomene (Foto)

Na gradilištu nekadašnjeg DTV “Partizan” novo je, rekonstruisano zdanje objekta u koji su Grad Tuzla i Vlada KS uložili oko 450.000 maraka.

Generalni izvođač radova – “Rasimgradnja” iz Gradačca, sa svojim kooperantima, privodi kraju projektovane radove. Faktički, objekat je pri samom kraju, jer se u unutrašnjosti obavljaju posljednji, završni radovi.

Keramičari su postavili pločice, sve instalacije su u funkciji, ali pada u oči da nigdje nema radijatora!

– U Tehničkom projektu predviđeno je daljinsko grijanje aluminijumskim radijatorima, s podstanicom i klimama za ljetnji period. I biće tako i urađeno, samo je izvođač promijenio red poteza – kaže za TuzlaLIVE predsjednik UO UG “Kreka”, Derviš Čičko.

S primicanjem dana otvaranja Doma, raste i uzbuđenje mještana, posebno onih koji su dio mladosti proveli na terenima i u sali DTV “Partizana”. Mnogi od njih posjećuju gradilište, komentiraju, ali i evociraju sjećanja na prošlo vrijeme provedeno u krugu DTV “Partizana”.

– Radujem se izgradnji i jedva čekam završetak. Tu smo mladost proveli baveći se sportom. Posebno me zanima kako će sve izgledati kad se uredi okolica, da na klupama odmaramo i uživamo – kaže za naš portal komšinica “Partizana” Nada Kitić, familija legendarne Svetlane Cece Kitić.

Nakon što se završe svi radovi na objektu, trebali bi uslijediti i oni vezani za uređenje okoline, igrališta, podizanje ograde.

Uskoro bi se trebalo više znati i o programu predviđenom za otvaranje objekta i predaju Doma građanima MZ Kreka na korišćenje. (mp – Foto: Miro Petrović)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *