Žestoka tučnjava navijača u Hrvatskoj i policije nakon utakmice, ima i povrijeđenih

0
387

Navijači hrvatskog kluba Osijek potukli su se s tamošnjom policijom nakon što je njihov klub izgubio ključni meč u borbi za drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a sve iz razloga što im je bilo zabranjeno da provale na stadion.

Hrvatski mediji pišu da je oko 2.000 navijača Osijeka došlo ispred stadiona kako bi bodrilo svoju ekipu, s obzirom na to da im je ulaz na utakmicu bio zabranjen, a kada je sudija svirao kraj, neki od navijača željeli su ući na stadion i u toj želji je došlo do sukoba s policijom.

Navijači Osijeka, popularna Kohorta, potukla se sa specijalnom jedinicom u blizini stadiona, a u tučnjavi su korišteni razni tvrdi predmeti te pirotehnička sredstva.

Epilog sukoba je nekoliko povrijeđenih navijača Osijeka, što se desilo nakon žestoke reakcije policije koja je čak u jednom trenutku koristila i suzavac, nakon čega su se brojni navijači razbježali. Hrvatski mediji također navode da do sukoba s policijom navijači Osijeka nisu napravili nijedan problem, već da su tokom čitave utakmice pravili fantastičnu atmosferu, iako su bili ispred stadiona.

Podsjećamo, Osijek je doživio poraz u finišu meča od zagrebačke Lokomotive čime je izgubio priliku da osvoji drugo mjesto koje naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, pa će se ipak morati zadovoljiti nastupom u Evropskoj ligi.

(Klix, foto: NK Osijek fans)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here