Zenički rudari nisu sišli u jamu, nisu dobili nijednu plaću u ovoj godini!

Zenički se rudnik susreće s velikim jamskim pritiscima u pogonu "Raspotočje“, koji ih još od decembra prošle godine ometaju u normalnom odvijanju radnog procesa
rudari_zenica_neposluh
(Radnički neposluh rudara Zenice traje već dva dana – Foto: Ilustracija, arhiva)

Radnički neposluh u koji su rudari Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica stupili prije dva dana u jutarnjoj smjeni, nije prekinut ni jutros – potvrdio je direktor tog preduzeća Mensur Hukić.

Hukić u izjavi Feni kaže kako nema informacije o tome da li se sastajala Uprava Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, odnosno vladajućeg društva, a što je jučer najavio predsjednik Sindikata pogona “Raspotočje“ Nedžad Duraković.

Napominje da su radnici prekinuli proizvodnju zbog činjenice da nisu dobili nijednu plaću za 2024. godinu, kao i da se rukovodstvo vladajućeg društva sastajalo kako bi pokušalo iznaći rješenje za isplatu makar jedne, janurske plaće.

Zenički se rudnik susreće s velikim jamskim pritiscima u pogonu “Raspotočje“, koji ih još od decembra prošle godine ometaju u normalnom odvijanju radnog procesa pa su i rezultati iskopane rude manji od planiranih.

Podijeli

One comment

  1. Dokada će ove poštene ljude izrabljivati bez normalne plaće ???
    Bježite mladi !!!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *