Zeljković: Prioritet utakmica BiH i Crne Gore, kasnije ćemo o meču s Rusijom!

0
107
Vico Zeljković, predsjednik S BiH (Foto: Internet)

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) Vico Zeljković oglasio se nakon što je prethodnih dana informacija da će reprezentacija BiH igrati prijateljski meč sa Rusijom izazvala brojne reakcije.

Zeljković je rekao da je u ovom trenutku najvažniji susret koji reprezentacija BiH igra protiv Crne Gore u okviru UEFA Lige Nacija 23. ovog mjeseca, a nakon toga i onaj sa Rumunijom.

Članovi Izvršnog odbora, na čelu sa predsjednikom Zeljkovićem su na jednoj od ranijih sjednica jasno postavili cilj kad je u pitanju “A“ reprezentacija:

“To je pobjeda protiv selekcije Crne Gore kao prioritet i potvrda prvog mjesta u grupi, te plasman u A Ligu Nacija. Time bismo bili i u mnogo povoljnijoj poziciji na predstojećem žrijebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Podsjećanja radi, primarni cilj koji smo postavili bio je plasman reprezentacije na Euro 2024. kao i poboljšanje infrastrukturnih uslova na našim stadionima. Polako idemo ka ispunjavanju tih ciljeva”, naveo je Zeljković.

Naglasio je da je dosadašnji rad članova Izvršnog odbora bio jedinstven.

“I namjeravamo da tako i ostane, te ćemo na zahtjev člana IO Fuada Čolpe u oktobru mjesecu održati jednu tematsku sjednicu na kojoj ćemo razgovarati o ovoj utakmici“, poručio je Zeljković.

Podsjetimo, utakmica između Rusije i BiH trebala bi se odigrati u novembru u St. Petersburgu, uoči samo početka Svjetskog prvenstva u Kataru. (vb)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here