Željezničari protiv izmjene budžeta FBiH: Zaustavit ćemo saobraćaj, imamo najniže plate u državi

Samostalni sindikat izvršnog osoblja željeznica FBiH ragirao je nakon jučerašnjeg usvajanja budžeta FBiH te predloženog amandmana kojim se od Željeznica FBiH uzima 10 miliona KM.

Iz sindikata su upozorili sve zastupnike u federalnom parlamentu da ugrožavaju egzistenciju radnika i cijele kompanije, prenosi Klix.ba.

“Samo ćemo napomenuti da ste ovim činom probudili bijes radnika i da ćemo kao sindikat zauzeti stav i nećemo dozvoliti političko prepucavanje preko Željeznica FBiH. Ovaj sindikat ne interesuje politika nego radnici i kompanija. Izvršno osoblje je ono koje ima sve poluge da zaustavi saobraćaj, a to će se sigurno desiti ako ovaj amandman bude usvojen”, najavili su.

Istakli su kako željzeničari imaju najmanje plate u državi te da se kreće u pregovore za novi kolektivni ugovor, a smatraju da djelovanjem zastupnika u Predstavničkom domu FBiH mogu biti samo oštećeni.

“To nećemo dozvoliti i računajte na štrajk i zaustavljanje željezničkog saobraćaja, a time i kolaps privrede u cijeloj BiH”, navedeno je u saopćenju Sindikata. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *