Zdravstvenim ustanovama omogućeno zaključivanje ugovora o radu na određeno vrijeme

0
402
(Foto: UKC Tuzla, ilustracija, arhiva)

U cilju omogućavanja bržeg angažovanja medicinskog kadra u javnim zdravstvenim ustanovama, kao odgovor na aktualnu epidemiološku situaciju, te usklađivanja sa Federalnom uredbom o izmjenama i dopuniUredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Federaciji Bosne i Hercegovine, Vlada je danas izmijenila Uredbu o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Tuzlanskom kantonu.

Ovom izmjenom produžen je rok prijema u radni odnos radnika bez provedene procedure obaveznogjavnog oglašavanja sa 120 dana na period do 6. mjeseci.

Time je olakšano zapošljavanjepotrebnog medicinskog kadra u javnim zdravstvenim ustanovama, posebno imajući u vidu da se za četiri mjeseca nije moglasteći potrebna praksa za rad u COVID bolnicama za vrijeme prirodne ili druge nesreće iliepidemije zaraznih bolesti.

Tekst se nastavlja nakon oglasa
KAKO SE RIJEŠITI BOLA U RAMENU

Današnjom izmjenom menadžmentu ustanova iz oblasti zdravstva se omogućava da zaključivanjem ugovora o radu na određeno vrijeme efikasno djeluju s ciljem angažmanadodatnog medicinskog kadra, za potrebe liječenja stanovništva Tuzlanskog kantona oboljelogod zarazne bolesti COVID-19.(tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here